Новини

 

Третій Всеукраїнський турнір юних хіміків

29.01.2020

Уже третій рік поспіль хімічний факультет КНУ імені Тараса Шевченка є співорганізатором Всеукраїнського турніру юних хіміків імені академіка Віктора Скопенка – індивідуального змагання для учнів 9-11-х класів закладів загальної середньої та позашкільної освіти.

Цьогоріч у фінальному етапі турнірних змагань, що тривав з 21 по 24 січня 2020 року, взяли участь школярі з Житомирської, Чернівецької, Полтавської, Хмельницької, Чернігівської областей та м. Києва.

Організатори заходу – Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді спільно з хімічним факультетом Київського національного університету імені Тараса Шевченка, хіміко-технологічним факультетом Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського», та агробіологічним факультетом Національного університету біоресурсів і природокористування України, за підтримки Союзу хіміків України –  створили усі умови для активної, пізнавальної та насиченої турнірної програми як для школярів, так і для вчителів та керівників гуртків.

У перших день турнірної програми хімічного факультету КНУ юні дослідники стали слухачами лекції, присвяченої розгляду закономірностей Періодичної системи елементів, здійснили «мозковий штурм» різнопланових задач й успішно подолали випробування теоретичного етапу.

Наступного дня конкурсні змагання продовжив найцікавіший етап для будь-якого дослідника – експериментальний тур. Це чудова можливість не лише застосувати набуту теоретичну базу, а й розвинути необхідні навички експериментальної роботи: познайомитися з класичним хімічним посудом, обладнанням та техніками роботи. І врешті-решт, вийти на вищий рівень розуміння хімічних процесів та явищ. Приємним бонусом після активної роботи стала екскурсія лабораторіями факультету та можливість поспілкуватись з науковцями та студентами Шевченкового Університету.

Під час змагань школярів їхні керівники також не гаяли часу, в межах турнірного етапу «Академія вчителя», ділилися своїм досвідом й активно обговорювали разом з викладачами факультету проблемні питання викладання найскладніших тем шкільного курсу хімії.

Турнірний марафон успішно подолали всі юні дослідники. А переможцями та призерами цього року стали: Михайло Віткуп (І місце), учень 9 класу Дніпровського Технічного Ліцею м. Києва; Артем Лабунець (ІІ місце), вихованець гуртка «Юний хімік» Житомирського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді Житомирської області, учень 10 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 19 м. Житомира; Ірина Соцька (ІІІ місце), учениця 10 класу Чернівецького ліцею № 3 медичного профілю Чернівецької області.

Щиро вітаємо всіх учасників: фіналістів, переможців та їх наставників і бажаємо подальших успіхів та нестримної жаги до знань!

 

За матеріалами хімічного факультету

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024