Новини

 

Університет встановив партнерство з Українським інститутом

20.07.2021

Київський національний університет імені Тараса Шевченка спільно з Українським інститутом працюватимуть над формуванням позитивного образу України у світі. Меморандум про партнерство та співпрацю підписали ректор КНУ імені Тараса Шевченка Володимир Бугров та генеральний директор державної установи «Український інститут» Володимир Шейко 19 липня 2021 року.

У заході також узяли участь проректорка з науково-педагогічної роботи (з гуманітарних питань) Інна Степанець, начальник відділу міжнародного співробітництва Університету Роман Петюр, помічник ректора Станіслав Гречка.

Володимир Бугров привітав гостей – директора Українського інституту Володимира Шейка і креативну директорку організації Тетяну Філевську. «Приємно бачити в Університеті випускників – а сьогодні партнерів і колег, із якими разом будемо займатися освітніми проєктами», – наголосив ректор. Своєю чергою Володимир Шейко зауважив, що вибір навчального закладу став для нього доленосним. «Дуже важливо для спільноти не втратити обличчя та відповідальність у вдячності за науку тут», – сказав він, згадуючи й про інших випускників КНУ, які нині працюють у сфері культури та розробляють імідж України у світі.

Співробітництво між КНУ та Українським інститутом буде спрямоване саме на формування позитивного образу України за кордоном, зокрема, в культурній дипломатії, освітній та науковій галузях. У межах співпраці заплановано укладання онлайн-курсу про Крим. За словами Володимира Бугрова: «спільні зусилля працюватимуть на національну ідею, що нині дуже важливо для українців, особливо в умовах війни на Сході та окупації Кримського півострова. Хотілося б, аби курс був широко спрямований – на школярів та студентів, щоб донести до середовища майбутніх випускників історію Криму. Є люди, які ніколи не були в Криму. Натомість цьогоріч Університет прийматиме абітурієнтів з окупованого півострова, які 7 років прожили в зовсім інших реаліях. Їм непросто суто з психологічних причин. Важливо інтегрувати їх в українську дійсність, що Університет робить, зокрема, на підготовчих курсах».

Український інститут вже створює курси для проєкту Coursera, також є співтворцем першого англомовного онлайн-курсу про Україну «Ukraine: History, Culture, and Identities» (Україна: історія, культура та ідентичності). Маючи такий досвід, Український інститут планує зробити англомовний аналог і спільного з КНУ курсу, розроблення якого хочуть завершити вже до вересня – до початку нового навчального року, а також до 30-річчя Незалежності України.

Шевченків університет розширює коло партнерів і відтепер спільно з Українським інститутом сприятиме інтеграції української культури та науки у світовий простір – в науковому, освітньому та мистецькому дискурсах.

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024