Новини

 

КНУ імені Тараса Шевченка розширює співпрацю з Університетською агенцією франкофонії

21.07.2021

 

Про можливості й перспективи поглиблення освітнього партнерства між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка й Університетською агенцією франкофонії йшлося під час зустрічі керівників обох інституцій.

 

Подія відбулася 21 липня 2021 року в Головному навчальному корпусі КНУ імені Тараса Шевченка. На перемовини до КНУ, як провідного закладу вищої освіти України й стратегічного партнера Університетської агенції франкофонії, прибув регіональний директор Бюро Центральної та Східної Європи Університетського агентства франкофонії Мухамед Кетата.

Інтереси Університету під час перемовин представляли ректор Володимир Бугров, начальник відділу міжнародного співробітництва КНУ Роман Петюр, а також доценти кафедри романської філології Інституту філології КНУ Антоніна Скрипник і Ольга Лабенко. У вітальному слові до учасників зустрічі ректор наголосив на важливості постійного розширення міжнародної культурної, інформаційної та наукової співпраці в сучасному глобалізованому освітньому середовищі й запевнив, що зустріч із представниками Університетської агенції франкофонії є важливим кроком для покращення якості української вищої освіти й рівня освітніх послуг в Університеті. Володимир Бугров також відзначив: «Поглиблення партнерських взаємин із навчальними закладами Французької Республіки входять до переліку актуальних завдань для науково-педагогічного колективу КНУ імені Тараса Шевченка, бо ж саме це сприяє проведенню навчально-наукових стажувань, академічних обмінів і забезпечує розширення спектру подібних можливостей для українських освітян і їхніх вихованців».

У відповідь Мухамед Кетата оприлюднив інформацію про реалізовані його інституцією навчально-освітні проєкти, а також поділився перспективними планами й проєктами щодо академічних обмінів для українських учасників освітнього процесу, зацікавлених у вивченні французької мови, культури й традицій франкофонних країн. Регіональний директор Бюро Центральної та Східної Європи Університетського агентства франкофонії запевнив, що колаборація з Україною й безпосередньо із КНУ імені Тараса Шевченка є неймовірно важливою, тож на всіх рівнях взаємодії представники його інституції ладні адвокатувати й лобіювати можливості для такого міждержавного партнерства.

Сторони обговорили найближчі плани спільної діяльності, обмінялися контактами й домовилися про подальші перспективні двосторонні проєкти.

 

Довідково: Співробітництво між КНУ імені Тараса Шевченка й Університетською агенцією франкофонії спрямоване на встановлення та розвиток академічних зв’язків, впровадження спільних наукових проєктів Університету з вищими навчальними закладами багатьох країн світу. УАФ – одна з найбільших асоціацій університетів у світі, до її складу входять понад 1000 установ-членів у більше, як ста країнах світу. Інституція об’єднує ЗВО й науково-дослідницькі заклади з п’яти континентів, що послуговуються французькою мовою, як мовою викладання й мовою наукових досліджень. Передбачається, що Університет спільно з іншими членами УАФ-у братиме участь у міжнародних програмах й проєктах, що поглибить міжуніверситетське співробітництво, а також сприятиме інтеграції української науки у світовий науковий і навчальний простори.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024