Новини

 

Попередні результати вступної кампанії-2021: брифінг ректора

28.07.2021

 Ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимир Бугров провів брифінг для представників українських медіа щодо попередніх результатів цьогорічної вступної кампанії до Університету.

 

Захід було організовано 28 липня 2021 року в головному навчальному корпусі КНУ імені Тараса Шевченка. У події взяли участь: ректор Володимир Бугров, проректор з науково-педагогічної роботи Андрій Гожик, проректорка з науково-педагогічної роботи (зв’язки з громадськістю) Олена Добржанська, керівник відділу супроводу вступної кампанії Андрій Петренко, директор Центру комунікацій Володимир Литвиненко. Заявки щодо офіційної акредитації на подію подали провідні українські медіа.

У своєму виступі ректор КНУ імені Тараса Шевченка оприлюднив ключову статистичну інформацію щодо перебігу цьогорічної вступної кампанії до Університету. Зокрема, ішлося про:

  • 66 935 заяв, поданих абітурієнтами до всіх навчальних підрозділів Університету, за винятком Військового інституту КНУ й Інституту Управління державної охорони України;
  • 54 167 заяв, отриманих від вступників для навчання за бакалаврським освітнім ступенем;
  • 12 254 заяви від вступників, які прагнуть навчатися в КНУ за ОС «Магістр», із магістерським освітнім ступенем 222 «Медицина» включно;
  • 10 спеціальностей, які є найпопулярнішими за числом поданих заяв до Університету, серед вступників на ОС «Бакалавр» і ОС «Магістр»;
  • 3 198 рекомендацій, отриманих вступниками Університету для зарахування на навчання за кошти державного бюджету;
  • 187-річчя від дня урочистого відкриття Університету, що відзначається цьогоріч саме 28 липня.

Ректор Володимир Бугров відзначив: «Київський національний університет імені Тараса Шевченка, як провідний заклад вищої освіти України, дотримується принципів академічної доброчесності на всіх етапах навчально-освітнього процесу, зокрема і впродовж вступної кампанії. Непоодинокі випадки, коли рекомендовані до навчання за кошти державного бюджету в інших ЗВО студенти відмовляються від цього права на користь навчання в КНУ імені Тараса Шевченка, бодай і за кошти фізичних чи юридичних осіб. Розуміємо, що кожен громадянин України й кожен іноземець, який прибуває на навчання до нашої держави, усвідомлює: КНУ імені Тараса Шевченка – це навчання найвищого ґатунку! Університет – це надзвичайно потужна установа, це динамічна й багатогранна спільнота професіоналів, завдяки злагодженим зусиллям яких освіта й наука в Україні продовжують розвиватися відповідно до найкращих світових традицій! Усі, хто обирають навчання в цьому українському ЗВО, прагнуть отримати ті професійні знання й навички, що забезпечать кожному з університетських студентів і випускників успішне майбутнє. А колектив Київського національного університету імені Тараса Шевченка охоче й старанно підтримує кожного з наших вступників у прагненні до життєвого успіху, тож забезпечуємо студентів усім необхідним для якісного модерного навчання. Щирої подяки заслуговують усі працівники Приймальної комісії КНУ: навіть за непростих умов перебігу цьогорічної вступної кампанії Університет може пишатися більшою кількістю заяв, порівняно з минулорічними показниками. Тож у сучасному мережевому світі і вступники, і їхні найближчі родичі обирають Київський національний університет імені Тараса Шевченка як заклад вищої освіти, якому довіряють».

Окрім оприлюдненої керівником КНУ імені Тараса Шевченка інформації, представники українських медіа цікавилися: підготовкою ЗВО до нового навчального року із огляду на сучасні карантинові виклики й загрози; перебігом вступної кампанії для абітурієнтів-іноземців; забезпеченістю вступників місцями для проживання; рівнем і якістю фінансового забезпечення Університету; вакцинацією колективу КНУ.

Науково-педагогічний колектив Київського національного університету імені Тараса Шевченка щиро вітає кожного цьогорічного вступника й бажає всім якісного навчання в провідному закладі вищої освіти України!

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024