Новини

 

Урочисте відкриття аудиторії інтерактивних технологій навчання в ІМВ

10.09.2021

 

Про відповідальність кожного з громадян, кращі освітні традиції й соціально відповідальний бізнес ішлося під час урочистої церемонії відкриття іменної аудиторії інтерактивних технологій навчання в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

 

Подія відбулася 10 вересня 2021 року за участі керівництва Університету, співзасновників ендавмент-фонду ІМВ КНУ, видатних громадсько-політичних діячів і представників бізнесу. До участі в урочистій церемонії відкриття аудиторії інтерактивних технологій навчання було запрошено:

  • Альону Шевцову – випускницю-меценатку, CEO fintech-компанії LeoGaming і міжнародної платіжної системи LEO, акціонерку Ibox Bank;
  • Віктора Ющенка – третього Президента України, голову Наглядової ради міжнародної платіжної системи LEO;
  • Володимира Бугрова – ректора КНУ імені Тараса Шевченка;
  • Валерія Копійку – директора Інституту міжнародних відносин Університету;
  • Петра Мельника – голову правління Ibox Bank;
  • Валентину Мазуренко – професорку кафедри міжнародного бізнесу ІМВ, співзасновницю й голову правління БО «Фонд розвитку ІМВ».

Офіційне відкриття облаштованої за ініціативи пані Шевцової аудиторії розпочалося із урочистого перерізання червоної стрічки, потому представників українських медіа й усіх присутніх було запрошено на пресконференцію. У вітальному слові до учасників заходу ректор Володимир Бугров відзначив: «Сьогоднішня подія для України є нетиповою: на відміну від практик і традицій західного освітнього простору, у нашій державі не так і багато випадків, коли представники бізнесу допомагають вдосконалювати заклади вищої освіти. Сьогодні ми є свідками системного підходу випускниці й меценатки до якісного покращення освітнього процесу, бо ж здійснено реконструкцію й оснащення аудиторії інтегративних технологій; виконано ремонтні роботи на навчальному поверсі; запроваджено іменні стипендії для десяти найкращих студентів Інституту, які вивчають економіку; гарантовано працевлаштування для найуспішніших випускників ІМВ. І все це є прикладом успішної взаємодії із рідним Інститутом, яким пані Альона Шевцова, безперечно, пишається»За небайдужість і реалізацію чудового проєкту меценатці було вручено подяку ректора КНУ імені Тараса Шевченка й пам’ятні подарунки із символікою Університету.

Потому до слова було запрошено третього Президента України, який є старшим колегою пані Шевцової в межах міжнародної компанії. Віктор Ющенко охоче поділився міркуваннями щодо розвитку націй і держав через відповідальність кожного: «Нація, країна якої високо себе тримає в галузях освіти й технологій, займатиме лідерські позиції у світі. Тож мусимо, якнайбільше, дбати про освіту, бо це єдиний спосіб передачі знань між поколіннями. Олена Володимирівна вкотре дивує мене делікатним і тонким відчуттям обов’язку. Я переконаний, що завдання вищої школи – не тільки випустити чудового дипломата, вчителя, лікаря, фінансиста. Щонайперше, завдання вищої школи полягає в тім, щоб сформувати гідного громадянина. Такий громадянин починається з обов’язку, це високої освіти людина, яка усвідомлює свою відповідальність за безліч речей і явищ у своїй країні. Саме ці важливі якості й виявила Олена Шевцова. Такі історії особисто мене окрилюють – нарешті в українському суспільстві проростає усвідомлення своїх обов’язків і місії щодо країни!».

Директор Інституту міжнародних відносин КНУ розповів, що від часу заснування ендавмент-фонду ІМВ до реалізації таких грандіозних проєктів, як запропонований Альоною Шевцовою задум, минуло вісім років. Валерій Копійка подякував за докладені зусилля голові правління БО «Фонд розвитку ІМВ» Валентині Мазуренко й самій меценатці: «Неймовірно приємно, коли випускники не забувають про свій навчальний заклад і прагнуть щось для нього зробити. Такі події, як сьогоднішня, для мене є найвищим виявом любові до рідного ЗВО й високою оцінкою якості нашої освітньої роботи!».

Передбачається, що завдяки встановленому в іменній аудиторії обладнанню студенти зможуть ґрунтовніше опановувати засади економічного й фінансового аналізу, розбиратися з особливостями функціонування провідних гравців міжнародного бізнесу.

Науково-педагогічний і студентський колективи Київського національного університету імені Тараса Шевченка пишаються гідним проєктом випускниці-меценатки й сподіваються на зростання числа таких і подібних меценатських ініціатив для якісного вдосконалення освітніх послуг в ЗВО.

 

Довідково: Ендавмент-фонд Інституту міжнародних відносин КНУ є першим в Україні цільовим фондом Університету, кошти якого перебувають в нашій державі й можуть використовуватися виключно з некомерційною метою. Заснування Фонду було зініційовано випускниками Інституту для створення конкурентних переваг Університету, покращення якості навчального процесу й сприяння залученню талановитих студентів до безпосередньої виробничої діяльності в державному й комерційному секторах. Іменна аудиторія інтерактивних технологій навчання наразі є найбільш грандіозним проєктом, реалізованим завдяки коштам ендавмент-фонду. Аудиторію оснащено: сучасними комп’ютерами для виконання будь-яких робочих завдань, із відеомонтажем включно; інтерактивним дисплеєм, що поєднує функції навчальної дошки, планшета й платформи для трансляцій; медійною студією на дві камери для проведення дистанційних конференцій і лекцій.

 

 

Центр комунікацій 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024