Новини

 

Про особливості проведення навчальних занять у період з 23 вересня по 13 жовтня 2021 року

22.09.2021

Відповідно до частини третьої статті 2 Закону України «Про вищу освіту», Постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року за № 1236 (із змінами і доповненнями), Постанови Головного державного санітарного лікаря України від 26.08.2021 р. за № 09, Статуту Університету і наказу ректора Університету від 11 березня 2020 р. за №205-32 (із змінами), на виконання рішення Державної комісії з ТЕБ та НС про встановлення із 23 вересня 2021 року «жовтого» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території всіх регіонів України і застосування обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для «жовтого» рівня епідемічної небезпеки та вжиття заходів щодо залучення до процесу вакцинації, у тому числі, вчителів та працівників закладів освіти, а також з метою забезпечення для здобувачів освіти можливості виконання індивідуальних навчальних планів в умовах дії карантинних обмежень прийнято рішення (Наказ ректора від 22 вересня 2021 року № 714-32):

1. У період з 23 вересня 2021 року по 13 жовтня 2021 року проведення всіх видів навчальних занять за денною і заочною формами навчання здійснювати у відповідності до затверджених розкладів із використанням технологій дистанційного навчання. При цьому визначити що:

  • рекомендованими засобами дистанційної синхронної і асинхронної комунікації в КНУТШ є Google Meet і Google Classroom (з використанням аккаунтів корпоративної пошти Університету @knu.ua), Moodle і Microsoft Teams, Skype, Zoom, Online Test Pad та інші, за виключенням тих використання яких може бути підставою для позову щодо порушення авторських прав власників програмного забезпечення.
  • за використання науково-педагогічними працівниками і здобувачами освіти платних сервісів дистанційного навчання (комунікації) Університет відповідальності не несе;
  • при проведенні занять із використанням технологій дистанційного навчання максимальний сумарний час безпосередньої роботи здобувачів освіти та викладачів з персональним комп’ютером та іншою оргтехнікою протягом робочого дня не може перевищувати  6 годин;
  • у зв’язку із необхідністю дотримання вимог державних санітарних норм через  кожну академічну годину (45 хвилин) роботи заняття має перериватися щонайменше на 5-10 хвилин.

2. Зобов’язати керівників структурних підрозділів:

  • скласти реєстри наявності у працівників «жовтого» (наявність першого щеплення або негативного результату тестування (діє 72 години), або одужання від COVID-19) та «зеленого» (повний курс щеплення) COVID-сертифікатів;
  • забезпечити (за інформаційного і організаційного супроводу першого проректора В.Ільченка, проректорки з гуманітарних питань І.Степанець, проректорки із зв’язків із громадськістю О.Добржанської) щеплення від COVID-19 працівників ввірених їм  підрозділів.

3. Першому проректору В.Ільченку і проректору з науково-педагогічної роботи А.Гожику не пізніше як до 11 жовтня 2021 року, із врахуванням рішень уряду і кількості вакцинованих співробітників подати пропозиції щодо форми проведення навчальних занять після 13 жовтня 2021 року.

4. Відповідальність за виконанням цього наказу покласти на деканів факультетів,  директорів інститутів керівників інших структурних підрозділів.

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024