Новини

 

КНУ і Гете-Інститут підписали Угоду про кооперацію

24.01.2018

23 січня 2018 року відбулася зустріч ректора КНУ імені Тараса Шевченка Леоніда Губерського з представниками Гете-Інституту в Україні: директором Беате Кьоллер та її заступником, керівником мовного відділу Інституту  Сюзанне Беккер.

Мова на зустрічі йшла про рівень співробітництва між КНУ та Гете-Інститутом, яким задоволені обидві сторони.

Ректор позитивно оцінює рівень вивчення  німецької мови в університеті, активність академічних обмінів, що сприяють її вивченню і викладанню. Він вважає цю мову для вивчення надважливою і значущою не лише в гуманітарній сфері, а й  як мови міждержавного і міжнародного співробітництва, що сприяє поширенню передових сучасних знань в галузі новітніх технологій, економіки, суспільних комунікацій. Тому він виступає за інтенсифікацію і поширення вивчення німецької мови й на природничих факультетах.

Керівник Гете-Інституту висловила своє щире задоволення позицією ректора у цьому питанні і наголосила, що Україна наразі знаходиться на 5-му місці у світі в рейтингу вивчення німецької мови. Беате Кьоллер також відзначила, що всі попередні спільні проекти з КНУ були успішними, нині Гете-Інститут робить акцент на  якості вивчення німецької мови і пропонує нові проекти, зокрема й з огляду на те, що 2017-2018 навчальний рік оголошено роком німецької мови в Україні та української мови в Німеччині.

Гете-Інститут зокрема  пропонує нашому університету долучитися до європейського університетського співтовариства у вигляді  Міжнародного дистанційного мережевого університету, що об’єднає університети країн «Східного партнерства» і дасть студентам цих країн можливість отримати підготовку за напрямами «Німецька мова як іноземна», «Міжкультурна та транскультурна комунікація» і «Конфліктологія» в онлайн-режимі без відриву від основного навчання.

Ректор КНУ Леонід Губерський та Директор Гете-Інституту в Україні  Беате Кьоллер підписали Угоду про кооперацію між КНУ та Гете-Інститутом в Україні, де домовилися  про інтенсифікацію  своїх відносин у формі співробітництва, що  має на меті сприяння розвитку та популяризації німецької мови у КНУТШ.

На зустрічі були присутні проректор КНУ з міжнародних питань Петро Бех, завідувач кафедри германської філології та перекладу Інституту філології професор Марія Іваницька, начальник відділу міжнародного співробітництва Андрій Кравченко.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024