Новини

 

Успішно завершився марафон пізнання «Лекторій для юних хіміків»

07.06.2018

Напередодні професійного свята Дня хіміка, що відзначається щорічно в останню неділю травня, учасники хімічного марафону пізнання «Лекторій для юних хіміків» успішно завершили курс, а найактивніші та найдопитливіші слухачі лекторію одержали дипломи.

Цей експериментальний навчальний проект був започаткований на хімічному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка цього року і пройшов успішне випробування впродовж двох семестрів.

Основна ідея хімічного марафону – надати можливість учнівської молоді осягнути хімічний світ у всій його красі та логічній довершеності, а також допомогти зрозуміти сутність і перспективи хімічного фаху. До проведення лекторію долучилися ентузіасти різних верств факультетської спільноти: від професорів до молодих науковців і студентів.

У програмі Лекторію було все: тематичні лекції з основних розділів хімії та сучасні тренди світової науки, міждисциплінарні наукові розробки і, звичайно ж, кожне заняття супроводжувалось неодмінним для природничників експериментом.

Такий комплексний підхід сприяв розумінню та засвоєнню школярами найскладніших розділів хімії і, головне, розширенню їхнього світогляду та виникненню зацікавленості природничими науками й усвідомлення їхнього фундаментального значення у функціонуванні навколишнього світу.

 

За матеріалами хімічного факультету

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024