Новини

 

Університет стане членом товариства інженерів-нафтовиків (SPE)

18.09.2024

Можливості співпраці між КНУ імені Тараса Шевченка та Товариством інженерів-нафтовиків (SPE, Society of Petroleum Engineers) обговорили під час зустрічі проректора Андрія Гожика з делегацією від SPE на чолі з регіональним директором в Європі паном П'єром Емануелем Д'Юар.

Під час зустрічі мова йшла про перспективи членства у SPE. Своїм досвідом поділилися й представники українського представництва Товариства – Юрій Мороз, президент професійної секції SPE Central Ukraine (АТ «Укргазвидобування»); В'ячеслав Філатов, офіцер  професійної секції SPE Central Ukraine (АТ «Укргазвидобування») та Анастасія Шибецька, офіцер професійної секції SPE Central Ukraine (SLB). За їхніми словами, входження Університету до SPE надасть унікальні можливості як для студентів, так і викладачів бути частиною спеціального професійного товариства, яке працює над розв'язанням проблем глобальної нафтової та газової промисловості, допомагає встановлювати локальні та міжнародні зв’язки, будувати партнерську мережу між нафтогазовим бізнесом, освітянами та науковцями.

Представники Університету – Сергій Вижва, директор ННІ «Інститут геології», Олександр Меньшов, заступник директора з міжнародних зв’язків ННІ «Інститут геології»; Віктор Онищук, завідувач кафедри геофізики та Іван Віршило, доцент кафедри геоінформатики – розповіли про свій досвід співпраці з міжнародними фаховими організаціями у галузі Наук про Землю: EAGE, AAPG, SEG. За підтримки цих асоціацій студенти та викладачі беруть участь у щорічних конференціях, зокрема, і єдиній індексованій у Scopus – «Моніторинг геологічних процесів». Запрошуються іноземні лектори, відбулися польові студентські геофізичні школи.

Результатом зустрічі стала домовленість про спільну організацію літніх польових геологічних шкіл; надання фінансової підтримки кращим студентам для участі у фахових конференціях, стажуваннях в Україні та за кордоном.

Довідково: Товариство інженерів-нафтовиків (SPE) – це некомерційна професійна асоціація зі 127 000 членів у 145 країнах, які займаються розвідкою та видобутком нафти й газу та відповідних енергетичних ресурсів. SPE є ключовим технічним і професійним ресурсом, що надає можливість обмінюватися інформацією під час особистих і онлайн-заходів, а також через навчання, публікації та програми для учасників.

За інформацією ННІ «Інститут геології»

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024