Новини

 

Академічний форум з питань Криму 2022: підсумки

02.10.2022

29 вересня відбувся другий раунд Академічного форуму з питань Криму 2022, організований студентами Київського національного університету імені Тараса Шевченка, за підтримки Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим, Української Гельсінської спілки з прав людини та USAID Україна «Права людини в дії».

Під час заходу студенти-переможці конкурсу есеїв взяли участь у презентації своїх робіт учасникам Форуму і поважному журі – представникам Постійного представництва Президента в АРК, секретаріату парламентського міжфракційного об’єднання «Кримська платформа», експертного та академічного середовища.

У конкурсі есеїв взяли участь представники 10 українських і закордонних університетів, а до оцінювання та обговорення усних виступів долучилися викладачі Гарвардського університету та університету Мічигану.

За підсумками дискусій переможцями конкурсу стали:

  • Шекурє Рамазанова (юридична панель);
  • Злата Табачна (економічна панель);
  • Дар’я Данік (культурна панель);
  • Ян Ерл-Ружицький (панель щодо подолання наслідків окупації).

Як і анонсувалося, переможці будуть запрошені відвідати Перший парламентський саміт Кримської платформи, що відбудеться наприкінці жовтня в столиці Хорватії – Загребі.

За підсумками двох раундів Форуму готується підсумковий документ, який об’єднає нестандартні рішення та ідеї, запропоновані його учасниками. Документ буде переданий для подальшого застосування представниками Постійного представництва Президента в АРК та міжфракційного об’єднання «Кримська платформа».

Найкращі есе будуть опубліковані у виданні Гарвардського університету TCUP Reports, а також на інших іноземних й українських ресурсах.

Ми переконані, що започаткований академічний вимір діяльності має великий потенціал для розвитку та залучення українських і закордонних науковців і студентів до наближення деокупації та реінтеграції Криму.

 

За інформацією організаторів Академічного форуму з питань Криму 2022.

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024