Новини

 

День Європи – день єднання!

09.05.2024

Цьогоріч, 9 травня, Україна вдруге відзначає День Європи разом з усією родиною держав Європейського Союзу. У боротьбі з агресором країни-партнери стоять поряд з нами, адже саме в Україні нині йде бій за європейські цінності – свободу, гідність та демократію.

З нагоди Дня Європи у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбулася урочиста церемонія підняття прапора Європейського Союзу.

 

У заході також взяли участь високі гості: Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Хорватія Аніца Джамич, Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки Ілгварс Клява, заступник голови Представництва ЄС в Україні Ремі Дюфло, заступник посла Словацької Республіки в Україні Юрай Балог, радник з питань освіти Представництва ЄС Мінна Хаккарайнен.

«Уперше ми підняли тут прапор Євросоюзу 18 лютого 2014 року, під час Революції Гідності, і відтоді він майорить біля нашого історичного Червоного корпусу на означення того, що Україна це Європа, від початку свого буття», – нагадав ректор КНУ Володимир Бугров.

Він висловив глибоку вдячність нашим захисникам, які сьогодні зі зброєю в руках захищають Батьківщину, Європу та світ від російської навали.

«На флагштоці біля центрального корпусу КНУ разом з прапорами України та ЄС майорить прапор Збройних Сил України, які борються за свободу і незалежність України й водночас стоять на варті європейської демократії, а також кримськотатарський прапор, прапор корінного народу Криму, бо Крим – це Україна і ми віримо, що його буде звільнено від російської окупації», – зазначив  Володимир Бугров.

Відзначення  Дня Європи разом з усіма державами ЄС щороку 9 травня було започатковано відповідно до Указу Президента України від 8 травня 2023 року № 266/2023 «Про День Європи» –  «з метою зміцнення єдності народів Європи, забезпечення миру, безпеки й стабільності на Європейському континенті, засвідчуючи відданість ідеалам та цінностям демократії, підтримуючи ініціативи молодіжних та інших громадських об’єднань».

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024