Новини

 

Презентація мобільного застосунку «KNU online»

08.07.2020

У Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбулася презентація мобільного освітнього застосунку «KNU online». 

 

Зустріч-презентація відбулася в Інноваційному центрі КНУ 8 липня 2020 року й стала черговою подією в межах здійснюваного проєкту «Цифровий університет. Університет у смартфоні». У заході взяли участь голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина, заступниця Міністра цифрової трансформації України Валерія Іонан, заступник начальника Головного управління «Ощадбанку» в Києві та Київській області Олег Римарев, а також радниця Посольства Республіки Вірменія Нуне Застухова.

Розвиток «Цифрового університету» є першочерговим завданням і відповіддю на виклики сьогодення. Новий мобільний застосунок – це унікальний, гнучкий, динамічний додаток, що забезпечить усі потреби сучасної освітньої комунікації в Університеті. 

Шевченків університет представляли ректор Леонід Губерський, проректори Олександр Рожко, Петро Бех і Оксана Жилінська, в.о. директора Інституту права Олена Орлюк, директор Інституту міжнародних відносин Валерій Копійка, Голова профспілкової організації Університету Володимир Цвих, головна бухгалтерка Валентина Денисенко, директорка Центру інноваційного розвитку КНУ Світлана Березіна, а також інші зацікавлені учасники навчального процесу. Від компанії, що виступила розробником застосунку, був присутній експерт-розробник Іван Волков.

Ректор Леонід Губерський звернувся до учасників презентації із вітальним словом і зауважив: «Презентована розробка з’явилася як наслідок спільної роботи ініціативної групи від КНУ імені Тараса Шевченка й співробітників компанії-розробника, тож від імені адміністрації Університету й усього студентсько-викладацького колективу висловлюю ініціаторам цього проєкту щиру подяку! Метою широкого впровадження застосунку «KNU online» є дотримання загального державного курсу, зокрема, і щодо реалізації проєкту «Держава у смартфоні». А для Університету – це ще й можливість забезпечити комфортне студентоорієнтоване навчання сучасної молоді».

Експерт-розробник Іван Волков ознайомив присутніх із функціоналом мобільного застосунку, у якому передбачено такі складники, як:

  • електронний кабінет студента із онлайн-доступом до розкладу, із доступом до лекційних матеріалів і завдань, відповідно до індивідуального навчального плану студента, із доступом до отриманих кожним студентом балів, із можливостями для дистанційного спілкування з викладачами, самими студентами, представниками адміністрації й деканату, а також із можливостями використання всіх переваг цифрової бібліотеки;
  • електронний кабінет викладача із електронним журналом відвідувань і оцінюванням, можливостями для дистанційної передачі завдань студентам і отриманням виконаних ними робіт, онлайн-зв’язком із деканатом та іншими структурними підрозділами (за потреби);
  • електронний деканат із можливістю формувати електронний документообіг і створювати актуальні повідомлення щодо змін у навчальному процесі;
  • цифрова бібліотека із доступом до університетських джерел інформації, а також доступних українських і закордонних бібліотечних ресурсів.

Студенти ІМВ КНУ продемонстрували присутнім, які можливості застосунку вже готові до використання. Потому присутні поділилися своїми схвальними відгуками щодо презентованого ресурсу «KNU online» і побажали колективу Університету і надалі залишатися флагманом інновацій у вищій освіті.

«Я пишаюся тим, що моя рідна Alma Mater активно працює в цьому напрямі», – наголосила Юлія Гришина.

Ректор Леонід Губерський підбив підсумки презентації, подякував ініціативній групі й розробникам за реалізацію проєкту «Цифровий університет. Університет у смартфоні» й відзначив, що черговим його етапом стане активне використання його можливостей всіма учасниками навчального процесу в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

 

За матеріалами Світлани Березіної,

Інноваційний центр КНУ

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024