Новини

 

Підписано меморандум про співпрацю з Вищою радою правосуддя

09.07.2020

Київський національний університет імені Тараса Шевченка в інтересах Інституту права, в особі ректора Леоніда Губерського, та Вища рада правосуддя, в особі заступника голови Вищої ради правосуддя Олексія Маловацького підписали меморандум про співпрацю.

 

До складу делегації Університету, очолюваної ректором Леонідом Губерським, ввійшли проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв'язки) Петро Бех та в.о. директора Інституту права КНУ Олена Орлюк.

За словами ректора, Університет Шевченка та Вища рада правосуддя працювали спільно й раніше. Нинішня подія допоможе систематизувати форми співпраці. Зокрема Меморандум покликаний допомагати у розв’язанні спільних завдань, створенні умов для ефективного використання науково-педагогічного потенціалу у сфері права. Ця співпраця є важливою для подальшого розвитку української юриспруденції, адже сторони проводитимуть наукову діяльність, що є спільним інтересом, тим часом участь кожної зі сторін у наукових дослідженнях та організації навчальних заходів на основі взаємності сприятиме розвиткові співпраці. Леонід Васильович з приємністю відзначив, що до нинішнього складу Вищої ради правосуддя входять чотири випускники Шевченкового університету, зокрема й присутній на зустрічі Заступник Голови Олексій Маловацький

Університет і Вища рада правосуддя домовилися про заохочення, зміцнення, розвиток і сприяння спільній діяльності у галузі юридичних наукових досліджень і організації різноманітних навчальних заходів та курсів.

У рамках співпраці було домовлено про визначення пріоритетних напрямків спільної наукової та навчальної діяльності у сфері юриспруденції; визначення і обрання форми спільної наукової та навчальної діяльності; надання підтримки спільним науковим дослідженням і розробкам; співпрацю в галузях підготовки спеціалістів із вищою освітою, наукових і науково-педагогічних кадрів за спеціальністю Право.

З метою реалізації Меморандуму сторони співпрацюватимуть із питань аналізу законодавства, проєктів актів законодавства з питань утворення, реорганізації чи ліквідації судів, судоустрою і статусу суддів; сприятимуть взаємній участі у роботі науково-практичних конференцій, семінарів та круглих столів, що організовуються і проводяться ними; планують організовувати інші спільні, в тому числі, публічні заходи для обговорення актуальних питань застосування законодавства, а також заходи, спрямовані на обмін досвідом; сприятимуть проходженню студентами, аспірантами, докторантами, науковими та науково-педагогічними працівниками Інституту права Київського національного університету імені Тараса Шевченка навчальної, науково-дослідної, переддипломної практики та збору матеріалів для підготовки наукових робіт та формування кадрового резерву Вищої ради правосуддя; надаватимуть можливість членам Вищої ради правосуддя брати участь у навчальному процесі Інституту права та доступ до електронних баз бібліотечних фондів Університету.

«Підписання Меморандуму – знакова подія, адже це перший документ про співпрацю, який ми підписуємо у статусі Інституту права. Для нас це надзвичайна можливість створити майданчик для майбутнього працевлаштування студентів. Також наша взаємодія підвищить якість освіти як в теоретичному, так і суто в практичному плані», – зазначила в. о. директора Інституту права КНУ імені Тараса Шевченка Олена Орлюк.

 

Фото – Пресцентр Вищої ради правосуддя

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024