Новини

 

Інститут права КНУ підписав меморандум із Асоціацією адвокатів України

16.07.2020

Керівництво Інституту права Київського національного університету імені Тараса Шевченка й представники Всеукраїнської громадської організації «Асоціація адвокатів України» провели двосторонню зустріч задля підписання Меморандуму про співпрацю.

 

Урочистий захід із підписання Меморандуму було проведено 16 липня 2020 року в головному навчальному корпусі Університету. Інтереси Шевченкового університету представляла в. о. директора Інституту права, від імені Асоціації адвокатів України до КНУ прибули президентка Асоціації, президент Клубу майбутніх адвокатів й члени Правління Асоціації.

Відповідно до підписуваного Меморандуму, Інститут права й Асоціація адвокатів України планують офіційно співпрацювати в галузі юриспруденції, обмінюватися досвідом і актуальною інформацією, а також на засадах рівноправності й взаємовигоди здійснювати освітню, наукову й практичну діяльність у забезпеченні верховенства права, розвитку адвокатури, захисту прав і свобод людини та громадянина.

Із вітальним словом до учасників події звернулася пані Орлюк, в. о. директора Інституту права КНУ імені Тараса Шевченка. Олена Орлюк висловила щиру подяку професійній асоціації за підтримку й взаємодію, ознайомила учасників урочистого заходу зі змінами в структурі навчального підрозділу й поділилася планами Інституту на майбутнє: «Завдяки істотному підвищенню якості освітніх послуг, завдяки врахуванню світових трендів у навчальному процесі й активному залученню викладачів-практиків передбачається перетворення Інституту права на осередок такої правничої школи, якій би не було рівних в Україні. Спільно з науково-викладацьким колективом прагнемо продовжити активно розвивати студентство через запровадження навчання як моделювання професійної поведінки під час участі молоді в справжніх юридичних процесах, заплановано зростання кількості гостьових лекцій від запрошених адвокатів, суддів і прокурорів, передбачається участь студентів у дискусійних і ділових клубах, залучення молоді до рольових ігор, до вирішення студентами практичних кейсів тощо. Із огляду на виклики сьогодення в Університеті активно запроваджуватиметься змішана форма навчання, зокрема, і через можливості електронного ресурсу «Цифровий університет. Університет у смартфоні». Для Інституту права КНУ імені Тараса Шевченка співпраця з професійними юридичними асоціаціями є надзвичайно важливою, тож сподіваємося, що підписуваний сьогодні Меморандум матиме успішне практичне втілення».

Потому до слова було запрошено Зою Ярош, президентку Всеукраїнської громадської організації «Асоціація адвокатів України». Пані Ярош у своїй промові відзначила: «Асоціація адвокатів має тривалий досвід взаємин із Університетом, що починався від співпраці із юридичним факультетом, а тепер продовжуватиметься як співпраця з новосформованим Інститутом права. КНУ імені Тараса Шевченка був і залишатиметься колискою права не тільки в Києві, а й у всій Україні. Академічні знання, які дає Шевченків університет, завжди високо цінувалися юридичною професійною спільнотою. Сподіваємося, що організаційне оновлення навчального підрозділу стане імпульсом і до пожвавлення нашої двосторонньої співпраці. Тож будемо раді надати вам необхідну підтримку від адвокатської спільноти, ділитися важливою інформацією, залучати потрібних вам спікерів, проводити спільні заходи й усіляко допомагати студентам входити в професійний світ юриспруденції не лише з ґрунтовними академічними знаннями, а й із розвиненими практичними навичками».

Участь в обговореннях узяв також і Григорій Павленко, випускник юридичного факультету КНУ, член Правління Асоціації адвокатів України й президент Клубу майбутніх адвокатів. Григорій Павленко також запевнив присутніх, що особисто опікуватиметься якнайширшим забезпеченням української молоді можливостями для отримання практичних навичок іще за часів навчання в Університеті.

Очільниці Інституту права й Асоціації адвокатів України підписали у двох примірниках текст Меморандуму про співпрацю й побажали обом інституціям успішної взаємодії.

Викладацько-студентський колектив КНУ імені Тараса Шевченка тішиться досягненнями колег у розширенні двосторонньої співпраці задля підвищення якості освітніх послуг і бажає подальшої реалізації всіх започаткованих проєктів!

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024