Новини

 

Інституту Управління державної охорони України – 10 років!

17.07.2020

Інститут Управління державної охорони України святкує 10-річний ювілей

Заснування першого в Україні закладу вищої освіти з підготовки фахівців із охоронної діяльності та безпеки стало відповіддю на вимоги часу. Інститут Управління державної охорони України – самостійний військовий структурний підрозділ КНУ імені Тараса Шевченка. Навчальний заклад був створений 14 липня 2010 року згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України  № 1401-р. для підготовки фахівців у галузі безпеки та охорони для Управління державної охорони  України – державного правоохоронного органу спеціального призначення, який підпорядкований Президенту України. Зазначене відомство здійснює державну охорону керівництва та органів державної влади, а також глав іноземних держав, парламентів і урядів, членів їхніх сімей, керівників міжнародних організацій, які прибувають в Україну чи перебувають на її території, та інших осіб.

Як самостійний структурний підрозділ Інститут веде свій літопис із 1992 року, коли у складі відділу кадрів УДО України було створено відділення, а згодом, у 1999 році – відділ професійної підготовки. У 2006 році професійна підготовка виходить на новий рівень – у структурі УДО України створюється Навчально-науковий центр, який через рік реорганізовано у Навчальний центр УДО України. У 2009 році Навчальний центр увійшов до складу Департаменту роботи з особовим складом.

Першим директором Інституту було призначено полковника Л.М. Кучерявого. У подальшому очільниками Інституту були генерал-лейтенант О.С. Бірсан, полковник В.В. Штучний, полковник В.А. Чайковський, полковник О.С. Литвиненко. З грудня 2019 року Інститут очолює кандидат юридичних наук, доцент О.Б. Горова. 

Інститут надає освітні послуги з підготовки фахівців на денній та заочній формах навчання для здобуття освітнього ступеня «бакалавр» за спеціальністю 256 Національна безпека (за окремими сферами забезпечення і видами діяльності), на здобуття освітнього ступеня «магістр» – за спеціальністю 251 Державна безпека в галузі знань «Воєнні науки, національна безпека, безпека державного кордону».

Науково-педагогічні працівники Інституту – доктори і кандидати наук, професори і доценти, заслужені майстри спорту України, майстри спорту міжнародного класу та майстри спорту України, що мають великий досвід практичної роботи в підрозділах Управління державної охорони України та інших правоохоронних органах.

Репутація закладу вищої освіти формується його випускниками. Випускники проходять службу (працюють) в Управлінні державної охорони України, Національній поліції, Службі безпеки України, Збройних силах України та інших військових формуваннях, приватних охоронних структурах.

Колектив Київського національного університету імені Тараса Шевченка вітає особовий склад Інституту Управління державної охорони України з ювілеєм! Зичимо великих успіхів у розбудові державної безпеки, вагомих напрацювань та здобутків на науковій та освітянській ниві!

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024