Новини

 

Університет долучився до проведення Всеукраїнської онлайн-олімпіади з математики для школярів

23.07.2020

20-21 липня 2020 року, силами викладачів Київського національного університету імені Тараса Шевченка, відбулася Всеукраїнська онлайн-олімпіада з математики для школярів, яка стала аналогом IV етапу олімпіади з математики від МОН.

 

Завдяки ентузіастам з усіх областей України під керівництвом професора факультету комп’ютерних наук та кібернетики КНУ імені Тараса Шевченка Богдана Рубльова 161 учасник зміг проявити свої математичні знання й таланти. Організація та проведення онлайн-олімпіади – це яскравий приклад проактивності громадськості. А напис на завданнях конкурсу це підтверджував: «Для людини немає нічого неможливого, якщо йому не треба робити це самому».

«Завдяки студентам з усієї України, які вибрали для навчання факультет комп'ютерних наук та кібернетики КНУ імені Тараса Шевченка, вдалося провести цей визначний захід. На суто волонтерських засадах студенти й викладачі зробили неймовірну роботу. Спираючись на підтримку однодумців у кожному регіоні, які розуміють, що олімпіади проводяться не для чиновників, не задля «галочки», а для дітей, які плідно працюють цілий рік, щоб взяти участь у Всеукраїнський олімпіаді, позмагатися з однолітками з усіх регіонів, Всеукраїнська онлайн-олімпіада була проведена для учнів усіх регіонів у кожній області. Учасники від Донецької області змагалися разом з харків'янами, а учні Київщини – разом з киянами», – зазначив голова журі Богдан Рубльов.

Через карантинні заходи змагання відбувалися у змішаному форматі – у кожній області школярі були зібрані в одному з навчальних закладів, а завдання транслювалися в онлайн-режимі. Під час змагань була забезпечена соціальна дистанція, учасники дотримувалися маскового режиму, а в усіх місцях були розміщені дезінфектори.

Зі 161 учасника – 147 тих, хто мав би брати участь в плановій олімпіаді в березні. Деякі області змушені були виставити заміни, оскільки дехто з рекомендованих навесні, або відмовилися, або ж не мали змоги доїхати до місця проведення через карантин. «Лише 14 замін. Тож легітимність заходу не викликає ніяких сумнівів. Слово за МОН» – так коментує проведення заходу Дмитро Номіровський – співорганізатор олімпіади, професор факультету комп’ютерних наук та кібернетики КНУ імені Тараса Шевченка. Організатори й учасники впевнені, що проведена онлайн-олімпіада гідна бути визнаною правонаступницею IV етапу Всеукраїнської олімпіади з математики від МОН цього року.

Протягом двох днів дистанційно було проведено не лише Всеукраїнську олімпіаду з математики для учнів 8–11 класів, а також і ІІІ Всеукраїнську олімпіаду для школярів 5–7 класів. Університет Шевченка став однією з локацій заходів, саме на факультеті комп’ютерних наук та кібернетики КНУ змагалися учасники з Києва та області.

З результами олімпіад вже можна ознайомитись тут.

Сподіваємося, цього року збірна України поповниться достойними членами, які успішно представлятимуть нашу державу на міжнародному рівні.

 

За матеріалами організаторів Всеукраїнської олімпіади з математики.

 

Центр комунікацій

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024