Новини

 

Проведено нараду щодо прискорення робіт з термомодернізації корпусів Університету

23.07.2020

23 липня 2020 року відбулося планове засідання спільної робочої групи щодо продовження термомодернізації корпусів механіко-математичного факультету та факультету комп’ютерних наук та кібернетики КНУ імені  Тараса Шевченка за кошти цільових екологічних (зелених) інвестицій у рамках Кіотського протоколу.

У нараді взяли участь перший заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Богдан Боруховський, т.в.о. ректора КНУ імені Тараса Шевченка Олександр Рожко, начальник відділу впровадження екологічних проєктів Департаменту з питань зміни клімату та збереження озонового шару Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Новосад, головна бухгалтерка Університету Валентина Денисенко, головний інженер Університету Олександр Фомін, головний інженер проєкту Богдан Живчик, директор ТОВ «Ягуар» Василь Рахмайлов та інші представники робочої групи.

У ході зустрічі учасниками наголошувалося на прискоренні реалізації проєктів, що виконуються в межах співпраці між урядами України та Королівства Іспанії в рамках Кіотського протоколу. Втілення цього проєту є важливим не лише для Київського національного університету імені Тараса Шевченка, а й для іміджу нашої країни у сфері міжнародних відносин.

Перший заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Богдан Боруховський наголосив, що наразі проєкти з термомодернізації двох корпусів КНУ імені Тараса Шевченка є одними з пріоритетних для Міністерства, тому їхня успішна реалізація надважлива. Разом із тим він закликав підрядників активізувати роботи за проєктами у рамках підписаних договорів.

Також заступник міністра чітко окреслив шляхи вирішення питання щодо відновлення робіт; рекомендував подати до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України уточнені проєкти для затвердження Міжвідомчою робочою групою Міністерства; запропонував Університету разом із підрядними організаціями підготувати помісячний план проведення капітального ремонту на 2020-2021 роки.

Т.в.о. ректора Олександр Рожко підкреслив принципову позицію Університету щодо необхідності прискорення робіт із капітального ремонту двох корпусів Університету на проспекті Глушкова.

Свої думки з цього питання висловили й інші члени робочої групи.

 

За результатами наради було ухвалено рішення у найближчі строки подати відповідні документи на розгляд Міжвідомчої робочої групи Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України для прискорення відновлення робіт з термомодернізації. Учасники домовилися продовжити консультації у подібному форматі.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024