Новини

 

КНУ співпрацюватиме з Міністерством цифрової трансформації України

29.07.2020

29 липня 2010 року відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Міністерством цифрової трансформації України та Київським національним університетом імені Тараса Шевченка. Метою Меморандуму є співпраця сторін у сфері цифрових інновацій вищої освіти.  

У церемонії підписання взяли участь т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет,  заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан, ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леонід Губерський.

Цифрова трансформація особливо важлива у просторах, де здобувають професію та знання. Т. в. о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет зазначив, що враховуючи той темп, який сьогодні набирає софтизація суспільства, освіта не повинна стояти осторонь. Всі види цифрової діджиталізації освіти  є пріоритетом для Міністерства освіти і науки України.  «Радий, що саме з Київського національного університету імені Тараса Шевченка розпочинається цей крок», — підкреслив він та висловив сподівання, що КНУ, як флагман освіти й науки,  відкрив такий діалог з Міністерством цифрової трансформації України, а його приклад наслідуватимуть університети з інших регіонів, адже цифровізація — це розширення можливостей. «Це додаток до основного компонента освіти. Можливість здобувати розширене коло знань не тільки традиційно, за партою, але й користуватися розгалуженою мережею інформаційних ресурсів. Міністерство освіти та науки повністю підтримує процеси цифровізації освіти і буде надійним партнером», — сказав Сергій Шкарлет.  

Заступниця Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан подякувала Леоніду Губерському за те, що Університет підтримує курс Уряду з напрямку цифрової трансформації України й зазначила, що першим прикладом співробітництва, передбаченого меморандумом, стане  курс із діджитал маркетингу. «Ми запропонуємо студентам освітній проєкт, про який вони завжди мріяли. Безкоштовно й у сучасному форматі освітнього серіалу, що буде розташований на платформі osvita.diia.gov.ua», — розповіла Валерія Іонан.  

Ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леонід Губерський підкреслив, що Університет активно включився у реалізацію державних програм, які пов’язані з цифровізацією. «Незважаючи на складний час, ми не збавляли темпи роботи. Вже презентували «Університет у смартфоні». І зараз готуємо реалізацію нових проєктів. Ми рішуче налаштовані на реалізацію меморандуму.  У нас для цього є все: інтелектуальний потенціал,  бажання працювати,   почуття відповідальності, і вже набутий практичний досвід на цьому шляху», — зауважив Леонід Губерський.   

Зазначимо, що передбачене Меморандумом партнерство між КНУ імені Тараса Шевченка та Міністерством цифрової трансформації України передбачає: 

  • створення курсу для студентів про діджитал маркетинг на платформі Дія.Цифрова освіта, що буде доступним з нового          навчального року
  • співпрацю в напрямку вдосконалення цифрової грамотності викладачів
  • проєкти з розвитку підприємництва для студентів у рамках проєкту Дія. Бізнес
  • нові проєкти в сфері цифровізації освіти.

 

Фото Тетяни Василик

Пресцентр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024