Новини

 

Подяка КНУ від Посла Аргентинської Республіки в Україні

30.07.2020

Надзвичайний та Повноважний Посол Аргентинської Республіки в Україні пані Елена Летісія Мікусінскі висловила подяку ректору Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леоніду Губерському за підтримку у проведенні відеоконференції  з нагоди 242-ї річниці від дня народження  генерала дона Хосе Франсіско де Сан-Мартіна.

Елена Летісія Мікусінскі відзначила вагомий внесок в проведення заходу проректора КНУ проф. Петра Беха та активну участь викладачів і студентів історичного факультету Університету, які продемонстрували високий рівень знання аргентинської історії та іспанської мови.

Надзвичайний та Повноважний Посол висловила ректору КНУ свою готовність і надалі підтримувати подібні проєкти, направлені на зміцнення відносин між Україною та Аргентиною у науково-академічні галузі.

Нагадаємо також, що 20 травня 2020 року студенти та викладачі кафедри нової та новітньої історії зарубіжних країн історичного факультету КНУ взяли участь у онлайн-лекції д-ра Едуардо Емануеля Ґарсія Каффі, Президента Національного інституту Сан-Мартіна (м. Буенос-Айрес, Аргентина), присвяченій життю та діяльності генерала дона Хосе Франсіско де Сан-Мартіна. Лектор присвятив особливу увагу військовим талантам національного героя Аргентини та непростим взаєминам із іншими провідними діячами того часу, які боролися за Незалежність Південної Америки.

Захід було організовано Посольством Аргентинської Республіки в Україні у співпраці із Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та НТУУ "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського". У ньому взяли участь представники академічних кіл Аргентини та України, викладачі Навчально-виховного комплексу №176 імені Мігеля Сервантеса м. Києва  та ЗОШ №64 м. Києва.

Пресцентр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024