Новини

 

Засідання Приймальної комісії КНУ: підсумки 13 серпня

14.08.2020

13 серпня 2020 року відбулося онлайн-засідання Приймальної комісії Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

 

Участь у засіданні взяли Голова Приймальної комісії, ректор КНУ Леонід Губерський, перший проректор Олег Закусило, проректор Володимир Бугров, проректор Петро Бех, проректор Олександр Рожко, відповідальний секретар Приймальної комісії Андрій Креневич, директори інститутів КНУ, декани факультетів та інші співробітники, задіяні у роботі Приймальної комісії.

Відкриваючи засідання, ректор Губерський подякував співробітникам Приймальної комісії Університету за плідну і ефективну роботу у такий непростий час.

Відповідальний секретар Приймальної комісії Андрій Креневич поінформував про хід і поточні результати Вступної кампанії 2020 року.

Андрій Павлович коротко підбив підсумки вступної кампанії для магістрів, яка розпочалася ще у травні, коли університети реєстрували на ЄВІ вступників до магістратури. Із 5-го серпня почалася подача заяв на вступ до магістратури. На вечір 12 серпня 2020 року до КНУ імені Тараса подано 5555 заяв. Серед поданих заяв – понад 2000 подань від вступників із інших навчальних закладів, які отримували ступінь бакалавра не в нашому університеті. Це свідчить про високу популярність КНУ не лише серед випускників бакалаврату нашого ЗВО, а й серед випускників інших навчальних закладів України. За словами пана Креневича, за тиждень прийому заяв від вступників до магістратури не було жодної нештатної ситуації: усе чітко й злагоджено відпрацьовується інститутами й факультетами.

Також Андрій Креневич розповів про роботу Центру з прийому документів у абітурієнтів, для яких застосовуються спеціальні умови, очолюваного Оленою Тищенко. Хоч наплив людей і був великий, завдяки злагодженій оперативній співпраці з представниками інститутів і факультетів відпрацьовано все на високому рівні, без черг і затримок. Центр спрацював на всі 100%, нештатних ситуацій зафіксовано не було. Андрій Павлович нагадав, що від ранку 14 серпня територіально віддалені навчальні підрозділи повинні забрати справи пільговиків, тому відповідальні секретарі відбіркових комісій мають про це подбати.

Директори інститутів, декани факультетів доповіли про поновлення та переведення на навчання до Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Проректор Володимир Бугров, проректор Петро Бех, завідувачка підготовчого відділення Галина Усатенко поінформували учасників онлайн-засідання про навчання іноземних громадян в Університеті.

Проректор Олександр Рожко повідомив, що станом на 13 серпня 2020 року всі підрозділи отримали засоби захисту, проводяться профілактичні дезінфекції. Також Олександр Дмитрович наголосив, що перший виїзний робочий день ректорату КНУ на механіко-математичному факультеті показав хороші результати – багато людей змогли вирішити питання без потреби виїжджати до центрального корпусу. Таким чином КНУ і надалі вживатиме всіх необхідних заходів задля здоров’я своїх співробітників.

Ректор Леонід Губерський привітав спільноту Шевченкового університету з тим, що наш університет четвертий рік поспіль стає лідером консолідованого рейтингу ЗВО України від ресурсу «Освіта.ua».

На завершення засідання ректор закликав усіх співробітників Університету, попри непросту епідеміологічну ситуацію, бути максимально мобілізованими під час проведення вступної кампанії до КНУ імені Тараса Шевченка, побажав плідної роботи та міцного здоров’я.

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024