Новини

 

Засідання Приймальної комісії КНУ: підсумки 17 серпня

17.08.2020

Проміжні результати цьогорічної вступної кампанії обговорили на розширеному засіданні Приймальної комісії 17 серпня 2020 року, яке відбулося в онлайн-режимі.

 

Участь у засіданні взяли Голова Приймальної комісії, ректор Леонід Губерський, перший проректор Олег Закусило, проректор Володимир Бугров, проректор Петро Бех, проректор Олександр Рожко, відповідальний секретар Приймальної комісії Андрій Креневич, директори інститутів КНУ, декани факультетів та інші співробітники, задіяні у роботі Приймальної комісії.   

Відкрив засідання ректор Леонід Губерський, який подякував усім співробітникам, задіяним у роботі Приймальної комісії, за плідну роботу у такий непростий час.

Відповідальний секретар Приймальної комісії Андрій Креневич у своєму виступі зазначив, що основна фаза вступної кампанії цьогоріч не має суттєвих змін порівняно з минулим роком. За його словами, на ОС «Магістр» станом на ранок 17 серпня 2020 року до КНУ імені Тараса Шевченка подано 7 419 заяв. Серед поданих заяв – 3 142 від вступників, які отримували ступінь бакалавра в інших закладах вищої освіти. Також відповідальний секретар повідомив, що відсьогодні розпочалася перша хвиля фахових вступних випробувань для вступників до магістратури, при цьому до 22 серпня триває подача заяв на ОС «Магістр».

Університет, як і в минулі роки, займає перше місце серед ЗВО України за кількістю поданих заяв на ОС «Бакалавр». На ранок 17 серпня ця цифра становила 20 241 заяву. Варто також зазначити, що середній конкурсний бал вступників є одним із найвищих по Україні. Традиційно маємо великий конкурс на гуманітарні спеціальності і дещо нижчий на спеціальності стратегічного розвитку (геологія, математика, фізика тощо).

Також Андрій Креневич повідомив, що Центр з прийому документів у абітурієнтів, для яких застосовуються спеціальні умови щодо участі у конкурсному відборі, на сьогодні допустив до конкурсу 134 осіб. А до Центрів «Донбас-Україна» та «Крим-Україна» Університету подано 93 запити, і сьогодні вже 16 осіб почали складати іспити.

Коментуючи ситуацію з кількістю заяв, ректор Леонід Губерський наголосив: «Університет повинен заохочувати тих абітурієнтів, які демонструють гарну академічну підготовку».

 

Також під час засідання було розглянуто питання про затвердження списку осіб, допущених до складання вступних випробувань у формі співбесіди, які мають на це право відповідно до Правил прийому до КНУ імені Тараса Шевченка у 2020 році.

Завідувачка підготовчого відділення Галина Усатенко поінформувала членів Приймальної комісії про залучення іноземних громадян до навчання в Університеті. Приймальна комісія розглянула інформацію та зарахувала абітурієнтів-нерезедентів, які успішно склали вступні випробування.

Директорка Інституту післядипломної освіти Наталія Ткаченко подала на затвердження список осіб, допущених до складання вступних іспитів для участі в конкурсному відборі для здобуття ступеня бакалавра. За рішенням членів Приймальної комісії до іспитів допущено всі 155 осіб.

Приймальна комісія також розглянула подання директорів та деканів структурних підрозділів щодо переведення та поновлення здобувачів вищої освіти у Київський національний університет імені Тараса Шевченка.

На завершення засідання ректор закликав усіх співробітників Університету, зважаючи на епідеміологічну ситуацію, дотримуватися усіх запобіжних заходів, бути максимально відповідальними під час проведення вступної кампанії й побажав плідної роботи та міцного здоров’я.

 

 Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024