Новини

 

ФРЕКС КНУ отримав грант від Німецького наукового фонду

02.09.2020

Факультет радіофізики, електроніки та комп'ютерних систем КНУ імені Тараса Шевченка отримав грант на наукові дослідження.

 

Проєкт «Нелокальні хіральні взаємодії в гофрованих магнітних нанооболонках» (Non-Local Chiral Interactions in Corrugated Magnetic Nanoshells, науковий керівник – д.ф.-м.н., проф. Д. Д. Шека) фінансується Німецьким науковим фондом (Deutsche Forschungsgemeinschaft – DFG) як дослідницький грант в рамках програми «collaboration with a partner from a developing country». Загальна сума фінансування проєкту 508,2 тис. євро, фінансування української сторони 75,6 тис. євро.

Основне завдання проєкту – теоретичне прогнозування існування нового джерела для хіральних взаємодій за рахунок нелокальної магнітостатики у вигнутих магнітних тонких плівках, а також експериментальна перевірка теоретичних розрахунків.

Результати, отримані для статики та динаміки топологічних фактур (доменних стінок та скірміонів), будуть використані для вдосконалення та подальшого розвитку теорії мікромагнетизму гофрованих оболонок. Водночас спільні зусилля німецьких та українських дослідників в рамках проєкту дозволять не лише поєднати та застосувати необхідні досвід та методологію партнерів, але й створити коло молодих дослідників у даній галузі, що має стимулювати розвиток наукових досліджень.

 

Інформаційний сектор НДЧ КНУ

Центр комунікацій

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024