Новини

 

Культурний проєкт від випускниць Інституту філології КНУ

23.09.2020

Онлайн-зустріч студентів ІV курсу спеціальності «Літературна творчість» Інституту філології КНУ імені Тараса Шевченка зі співорганізаторками проєкту «Читати Київ» Вікторією Назаренко і Дарією Лисенко відбулася 23 вересня 2020 року.

Спілкувалися в рамках навчальної дисципліни «Літературні проєкти: кураторство». Вікторія і Дарія, випускниці Інституту філології, заснували культурний проєкт, у якому київський текст тісно переплетений із середмістям столиці. Філологині пропонують усім зацікавленим «прочитати» Київ і з цією метою підготували спеціальні листи, розміщені у визначених локаціях й оснащені QR-кодами. За допомогою гаджета такий лист можна розгорнути і відкрити для себе поетичний топос, скласти карту міста, вулицями якого колись ходили відомі українські письменники й лишили багатий урбаністичний спадок.

У своєму проєкті дівчата звертаються передусім до авторів ХХ – ХХI сторіччя, відтворюють культурний андеграунд, адже не секрет, що українські контексти в радянську добу старанно затушовували, аби змінити обличчя Києва з питомо українського на невиразно інтернаціональне. Прикметно, що дівчата не лише популяризують новітню українську літературу і поновлюють культурні контексти, а й укладають певну бібліотеку – зібрання цитат, що можуть стати в нагоді гідам і всім, хто вивчає історію Києва.

Більш докладно про проєкт «Читати Київ» можна довідатися на сайті: https://cutt.ly/bfCJ0Mj.

За матеріалами Пресцентру ІФ

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024