Новини

 

Звернення до колективу Університету щодо ситуації з поширенням коронавірусу

24.09.2020

Шановні студенти і співробітники Університету!

Останнім часом у світі погіршується ситуація з пандемією COVID-19. За оновленими даними Міністерства охорони здоров’я України в нашій державі виявлено 188 106 випадків захворювання, від хвороби померло 3 757 осіб. За прогнозами медиків, ситуація буде ще складнішою, оскільки наближається друга хвиля захворювання, яка накладеться на сезонні захворювання на грип та ГРВІ.

З березня 2020 року керівництвом Університету разом з профспілковими та студентськими організаціями вжили необхідних заходів протидії поширенню епідемії та убезпечили багатотисячний колектив Університету від масових захворювань на коронавірус. Зокрема, кожен навчальний корпус Університету обладнано дезінфікуючими кабінами, усі підрозділи забезпечені дезінфікуючими засобами, санітайзерами, а пільгові категорії студентів – засобами індивідуального захисту. Запроваджена стратегія профілактичних дій у боротьбі з вірусом дала позитивні результати. Упродовж весняно-літнього періоду в Університеті не було жодного випадку захворювання на COVID-19.

Але, на жаль, початок навчального року призвів до появи перших випадків захворювання вірусом SARS-CoV-2 серед співробітників та студентів Університету. Для мінімалізації захворювання на коронавірус адміністрація вживає оперативних заходів. По-перше, підрозділи, у яких виявлено хворих, переводяться на онлайнову форму навчання. Для цього в Університеті розроблено і впроваджено платформу дистанційного навчання KNU Education Online. Також відбувається дезінфекція усіх приміщень підрозділів та ізоляція студентів, які мешкають у гуртожитках.

Керівництво Університету, профспілкові та студентські організації ще раз закликають усіх членів нашого колективу неухильно дотримуватися рекомендацій МОН та МОЗ щодо запобігання захворюванню на коронавірус:

  • проводити опитування студентів про самопочуття; за наявності симптомів захворювання – негайно інформувати Університетську клініку;
  • пересуватися у будівлях та гуртожитках Університету в масках, за винятком навчальних аудиторій та кімнат гуртожитків;
  • проходити термометрію на вході до приміщень;
  • провітрювати аудиторії після кожного заняття протягом 10 хвилин;
  • виконувати правила особистої гігієни (часте миття рук із милом чи їх обробка спиртовмісним антисептиком);
  • дотримуватися соціальної дистанції;
  • обмежити проведення масових заходів, тощо.

У разі виявлення захворювання звернутись до свого сімейного лікаря, або до Університетської клініки по телефону за номером: +380 44 259 00 83

Разом із тим, варто стежити й за інформаційною гігієною. Адже відповідальність за поширення як вірусу, так і фейків лежить на кожному з нас. Просимо користуватися інформацією лише з офіційних джерел Університету, якими є сайт та соціальні мережі (https://www.facebook.com/kyiv.university; https://t.me/knu_ua ).

 

Дбаючи про свою безпеку – дбаємо про оточуючих!

Бережіть себе і будьте здоровими!

 

Ректорат,

Профком,

Студентський парламент 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024