Новини

 

Міжнародна конференція «Медична фізика – сучасний стан, проблеми, шляхи розвитку. Новітні технології»

29.09.2020

23 25 вересня 2020 року у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка за ініціативи навчально-наукового центру радіаційної безпеки Університету відбулася ІХ Міжнародна конференція «Медична фізика – сучасний стан, проблеми, шляхи розвитку. Новітні технології» у режимі онлайн

 

У роботі конференції взяли участь фахівці МАГАТЕ (International Atomic Energy Agency), ЕВРОДОЗ (The European Radiation Dosimetry Group), провідних навчальних закладів, медичних, наукових та регулюючих установ, представники урядових структур України. 

З привітальними словами до учасників конференції звернулися Оксана Жилінська, проректорка з наукової роботи КНУ імені Тараса Шевченка; Людмила Асламова, директорка навчально-наукового центру радіаційної безпеки Університету; Павел Олко, Польська Академія наук; Руслана Трипайло, заступниця Голови Держатомрегулювання України; Женя Васильєва, МАГАТЕ; Тодорка Димитрова, Пловдивський університет «Paisii Hilendarski»; Марина Лі, Міністерство охорони здоров’я Республіки Узбекистан. 

У вітальних виступах наскрізною прозвучала думка, що конкурентоспроможність освітянських послуг на світовому ринку вимагає впровадження новацій, усвідомленого досягнення міцної єдності науки, освіти та інноваційних технологій, особливо зараз, коли ратифікована угода про асоціацію з ЄС. 

Актуальність медичної фізики та її роль у суспільстві невпинно зростає. Саме тому фахівців з медичної фізики успішно готують десятки відомих університетів в усьому світі. Київський національний університет імені Тараса Шевченка є першим закладом вищої освіти в країні, який в 2014 році отримав ліцензію МОН України на право підготовки магістрів з медичної фізики. 

Такі провідні вчені університету, як академік НАН України Леонід Булавін (завідувач кафедри молекулярної фізики фізичного факультету), професор Євген Мартиш, доценти Олександр Судаков та Сергій Радченко (кафедра медичної радіофізики факультету радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем) входять до 10 найвідоміших вчених України з медичної фізики, а директорка навчально-наукового центру радіаційної безпеки університету Людмила Асламова має статус експертки МАГАТЕ.

Конференція зібрала багато зацікавленої, небайдужої до майбутнього України молоді. Це є свідченням того, що молодь має мотивацію до опанування такої потрібної для суспільства професії, як медична фізика. Найкращі молодіжні доповіді серед студентів, науковців, лікарів були відмічені дипломами та заохоченнями. За рішенням оргкомітету конференції відзнаку отримали – Борис Бондар, провідний радіофізик клінічної лікарні «Феофанія»; Микола Гуменюк, старший інженер-радіолог ТОВ «Український центр томотерапії»; Олександр Стрельцов, лікар-радіолог Олександрівського консультативно-діагностичного центру; Антон Даник, аспірант та студенти Христина Герасименко, Олександр Мохонько Київського національного університеті імені Тараса Шевченка.

Наукові дослідження, що стали основою для міжнародних та національних доповідей, є суттєвим чинником, що впливає на стан здоров’я нації та розвиток науково-технічного потенціалу кожної країни. Всі присутні виступили за поглиблення подальшої міжнародної співпраці заради більш ефективного втілення державної  політики в області впровадження новітніх технологій та підготовки висококваліфікованих конкурентоспроможних кадрів з медичної фізики.

 

За інформацією Навчально-наукового центру

радіаційної безпеки

Центр комунікацій

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024