Новини

 

Сучасні наукові досягнення експериментальної й лабораторної медицини в Університеті

29.09.2020

Співробітники ННЦ «Інститут біології та медицини» Київського національного університету імені Тараса Шевченка долучилися до роботи Міжнародного конгресу з лабораторної медицини.

 

Подію світового рівня було організовано 23–25 вересня 2020 року у Виставковому центрі АССО Intertational (м. Київ). Захід було присвячено пам’яті професорки Ганни Луньової, яка за життя обіймала посади президентки Всеукраїнської асоціації клінічної хімії та лабораторної медицини, завідувачки кафедри клінічної лабораторної діагностики Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика МОЗ України.

Під час Конгресу вперше відбулася Науково-практична конференція «Сучасні наукові досягнення в експериментальній та лабораторній медицині». Модераторами заходу виступили працівники ННЦ «Інститут біології та медицини» КНУ імені Тараса Шевченка. Від імені науково-педагогічного колективу ННЦ із вітальним словом до учасників конференції звернулася заслужена діячка науки і техніки України, докторка медичних наук, старша наукова співробітниця, лікарка-патологоанатом вищої категорії, завідувачка кафедри фундаментальної медицини Вікторія Хоперія. До роботи науково-практичної конференції долучилися досвідчені науковці, а також амбітні студенти й аспіранти ННЦ «Інститут біології та медицини». Упродовж заходу представники навчального підрозділу Університету представляли найбільш важливі результати міждисциплінарних експериментальних і лабораторних досліджень ННЦ у галузі біології й охорони здоров’я. Зокрема, співробітники й студенти Інституту біології та медицини КНУ імені Тараса Шевченка презентували присутнім 14 ґрунтовних наукових доповідей за результатами проведених досліджень.

Науково-педагогічний колектив ННЦ переконаний, що такі й подібні заходи сприяють зростанню ефективності наукової діяльності біомедичного профілю, допомагають залучати талановиту українську молодь до практичних досліджень, а відтак – розбудовують в Україні медицину якісно нового рівня.

 

За матеріалами ННЦ «Інститут біології та медицини» КНУ

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024