Новини

 

Фізик КНУ взяв участь у розробці «Дорожня карта магнетизму-2020»

13.10.2020

Наукове дослідження професора Дениса Шеки, який займає четверту сходинку в науковому рейтингові викладачів радіофізичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, опубліковано в Міжнародному фізичному журналі «Journal of Physics D: Applied Physics»!

 

Зазначене наукове видання займає передову позицію в галузі прикладної фізики, нещодавно тут було опубліковано огляд «Дорожня карта магнетизму-2020» («The 2020 Magnetism Roadmap»). Матеріали «Дорожньої карти» мають на меті поєднати провідні наукові дослідження в найбільш цікавих і найбільш перспективних областях фізики. Така публікація упродовж найближчих років слугуватиме за орієнтир для науковців та інженерів, бо висвітлюватиме принципові й найважливіші задачі науки й технологій.

Уперше за роки існування подібних публікацій, до участі в них було запрошено науковця з України! Тож особливо приємно, що цим дослідником став працівник Київського національного університету імені Тараса Шевченка, професор факультету радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем, доктор фізико-математичних наук Денис Шека!

Професор Шека є одним із провідних світових спеціалістів у галузі вивчення «Криволінійного магнетизму». Денис Шека, згідно з аналізом наукової роботи викладачів підрозділів природничого спрямування КНУ імені Тараса Шевченка, має індекс Гірша на рівні 10, а кількість покликань на його наукові матеріали перевищує число 180. Детальніше про це – дивіться тут. Ознайомитися із публікацією співробітника КНУ в Міжнародному фізичному журналі можна за покликанням (огляд «The 2020 Magnetism Roadmap», розділ «Curvilinear magnetism»).

 

Науково-педагогічний колектив Університету щиро пишається досягненнями свого колеги й бажає йому подальших професійних досягнень і здобутків!

 

Довідково: Криволінійний магнетизм – новий розділ сучасного магнетизму, що поєднує ефекти у властивостях магнітних матеріалів, зумовлених нетривіальною геометрією. Цей напрям наукових досліджень знаходить безліч застосувань у різних областях – від спінтроніки до робототехніки.

 

За матеріалами Інформаційного сектору

НДЧ КНУ імені Тараса Шевченка

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024