Новини

 

Проведено перший інформаційно-роз’яснювальний вебінар із серії «Я – науковий керівник»

30.03.2021

У Київському національному університеті імені Тараса Шевченка 29 березня відбувся перший вебінар із серії

 «Я – науковий керівник».

 

Основна мета заходу – інформаційно-роз’яснювальна робота для керівників науково-дослідних робіт (НДР), що фінансуються за кошти державного бюджету, виконання яких триватиме в період 2021-2023 років. На зустріч завітали керівники та відповідальні виконавці 15 НДР, виконання яких триватиме в період 2021-2023 років.

Учасники онлайн-семінару, керівники та відповідальні виконавці 15 НДР, разом із доповідачкою, начальницею НДЧ Ганною Толстановою покроково обговорили всі процедури, пов’язанні із відкриттям нової НДР; внутрішньоуніверситетську систему реєстрації НДР; на конкретному прикладі розібрали процедуру правильного оформлення технічного завдання, з’ясували, у яких випадках потрібно вносити зміни до нього. Окрім питань з оформлення та реєстрації НДР, вияснили й більш практичні аспекти роботи: як відбуваються зарахування співробітників для виконання НДР, закупівля матеріалів, послуг та обладнання, оформлення відряджень.

Доповідачка наголосила на тому, що науковий керівник НДР – це топ-менеджер проєкту, який ухвалює рішення не лише щодо наукової складової виконання НДР, а також щодо фінансової складової, підбору наукових кадрів тощо. Права та обов’язки наукового керівника визначенні п 3.6. Положення про наукову і науково-технічну діяльність Університету.

Вебінар підготовано за матеріалами апарату НДЧ, відділу кадрів, бухгалтерії й тендерного відділу Університету. Це перший захід із серії «Я – науковий керівник». Заплановані й наступні, які буде присвяченно питанням:

  • процедури публічних закупівель;
  • захист ОПІВ та трансфер технологій;
  • як отримати міжнародний грант.

 

Довідково:

За рахунок коштів державного бюджету в Університеті  виконується 72 НДР. У 2021 році розпочалося виконання 15 НДР (з них: 1 наукова робота молодих вчених): ННЦ «Інститут біології та медицини» (2 фундаментальні, 1 прикладна НДР); Військовий інститут (1 науково-технічна (експериментальна) розробка); Астрономічна обсерваторія (1 фундаментальна НДР); Інститут високих технологій (2 прикладні НДР, 1 науково-технічна (експериментальна) розробка); ННІ «Інститут геології» (2 прикладні НДР); Факультет радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем (2 прикладні НДР); Механіко-математичний факультет (1 фундаментальна НДР); Міжфакультетська тема (1 прикладна НДР); Хімічний факультет (1 наукова робота молодих вчених).

 

За інформацією НДЧ КНУ

 

 

Центр комунікацій

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024