Новини

 

Засідання Вченої ради: підсумки 7 червня

07.06.2021

Чергове засідання Вченої ради КНУ імені Тараса Шевченка за участю ректора, проректорів, деканів факультетів, директорів інститутів, керівників структурних підрозділів та членів найвищого колегіального органу Університету відбулося 7 червня 2021 року. 

Перевіривши наявність кворуму, Голова вченої ради Леонід Губерський відкрив засідання.

На початку зібрання ректор Володимир Бугров привітав і вручив посвідчення та нагрудний знак «Василь Сухомлинський» вчителю математики Українського фізико-математичного ліцею Віктору Вишневському, а також Подяки прем’єр-міністра України співробітникам Інституту журналістики: Ользі Гресько, Марині Дешко, Юрію Єлісовенку, Людмилі Федорчук, Інні Черемних за їхній вагомий особистий внесок у забезпечення розвитку освіти і науки, сумлінну працю та високий професіоналізм. 

Золотою медаллю Національної академії правових наук України було нагороджено голову Вченої ради Леоніда Губерського. Нагороду вручали президент НАПрН Олександр Петришин та віцепрезидент Академії Наталія Кузнєцова.

Далі Вчена рада розпочала розгляд питань внесених до порядку денного. Значну частину роботи було присвячено обговоренню кадрових питань. Зокрема, Вчена рада обрала на посади науково-педагогічних працівників після проходження конкурсу завідувача кафедри, професорів кафедр низки структурних підрозділів Університету, доцента і викладачів Підготовчого відділення та кафедри фізичного виховання та спорту НСК. Розгляд кадрових питань продовжився присвоєнням вчених звань.

Вчена рада прийняла рішення присвоїти в цьому році звання «Заслужений професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка» професорам Володимиру Вергуну та Юлії Мішурі.

Із доповіддю «Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил (за підсумками робочих поїздок до зони проведення операції Об’єднаних сил керівним складом Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка)» виступив генерал-майор Ігор Толок. Він зазначив, що керівний склад і офіцери, які проходять службу у ВІКНУ, мають постійні відрядження до зони проведення АТО/ООС, починаючи з 2014 року. За цей час 78 осіб отримали статус учасника бойових дій. Співробітники Інституту, перебуваючи в зоні проведення ООС, виконують завдання у інспекційних групах, надають психологічну та медико-реабілітаційну допомогу. Такі відрядження допомогли внести якісні зміни до освітнього процесу, а також стали поштовхом до покращення наукової та науково-технічної діяльності.

Вчена рада також заслухала доповідь проректорки з наукової роботи Ганни Толстанової «Про діяльність у сфері трансферу технологій у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка» і співдоповідь голови Постійної комісії Вченої ради з питань перспективного розвитку Анжели Ігнатюк.

Доповідь викликала жваву дискусію, до якої долучилися ректор Володимир Бугров, перший проректор Володимир Ільченко, проректорка з міжнародного співробітництва Ксенія Смирнова, директор ННІ «Інститут геології» Сергій Вижва, директор Інституту міжнародних відносин Валерій Копійка, декан фізичного факультету Микола Макарець, професор Олександр Наконечний, голова Студпарламенту Максим Курка.

З-поміж інших важливих питань, які розглядались на цьому засіданні і з яких Вченою радою були прийняті позитивні рішення – рекомендація кандидатур на здобуття державних стипендій для видатних діячів науки, освіти, культури… (номінації «Наука» та «Освіта»), реорганізація структурних підрозділів Київського національного університету імені Тараса Шевченка, внесення змін до Положення про звання «Почесний доктор Київського національного університету імені Тараса Шевченка», позбавлення Олександра Лукашенка звання «Почесний доктор Київського національного університету імені Тараса Шевченка», доцільність виконання проєкту «Інноваційні сонячні системи» («Innovative solar cells») за номером SPS G5853 тощо.

Рішення засідання буде оприлюднено на сайті Вченої ради Університету відповідно до встановленого порядку.

 Центр комунікацій 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024