Новини

 

В Університеті закінчився перший раунд вакцинації препаратом Comirnaty/Pfizer-BioNTech

16.06.2021

З 5 по 16 червня 2021 року в КНУ імені Тараса Шевченка тривав перший раунд вакцинації викладачів і співробітників від COVID-19.

 

Масштабне щеплення на базі Університетської клініки та центрів вакцинації Шеченківського району Києва проводили кілька мобільних бригад. Імунізація проходила згідно третього етапу Дорожньої карти з проведення вакцинації від COVID-19 в Україні препаратом Comirnaty/Pfizer-BioNTech.

За інформацією заступника головного лікаря Університетської клініки Владислава Штанька, під час першого раунду вакцинації було імунізовано 2406 викладачів і співробітників. Ревакцинація розпочнеться, згідно з інструкцією, через 21 день. «Якщо в університетській спільноті будуть ще охочі вакцинуватися, то це питання можна буде розглянути пізніше, за наявності достатньої кількості таких охочих та можливості закладів охорони здоровя», – зауважив Владислав Леонідович.

«Процедуру щеплення було організовано чітко і з дотриманням усіх протиепідеміологічних заходів», – додав заступник головного лікаря. Він закликав усіх відповідально ставитися до щеплення і не втрачати свій шанс, адже імунізація від COVID-19 – найкращий спосіб убезпечити себе і свої родини від хвороби, а також найшвидший спосіб повернення до звичного життя.

Нагадаємо, що в Університеті імунізація розпочалася з квітня, саме тоді перші дози вакцини Covishield (AstraZeneca) отримало 159 осіб, ревакцинація яких планово відбудеться через 12 тижнів тією вакциною від розробника AstraZeneca, яка буде наявною в Україні.

 

 

Вичерпну, достовірну інформацію про вакцинацію від COVID-19 в Україні ви можете прочитати на урядовому сайті https://vaccination.covid19.gov.ua/.  

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024