Новини

 

Науковці КНУ – переможці рейтингового конкурсу НФДУ

09.12.2021

 

Чотири науково-дослідні проєкти співробітників КНУ імені Тараса Шевченка здобули перемогу у конкурсі НФДУ «Наука для безпеки та сталого розвитку України».

Усього для участі у науково-технічній експертизі було допущено 268 заявок. Переможцями конкурсу «Наука для безпеки та сталого розвитку України» стали 57 проєктів, серед яких і чотири від дослідників Університету:

  1. «Нові геостратегічні загрози соціальній безпеці людини в умовах гібридної війни та шляхи їх запобігання». Науковий керівник: Захарій Варналій, доктор економічних наук, професор кафедри фінансів економічного факультету.
  2. «Психологічні чинники прийняття рішення щодо вакцинації: крос-культурний аспект». Науковий керівник: Іван Данилюк, доктор психологічних наук, декан факультету психології, професор кафедри експериментальної та прикладної психології.
  3. «Розробка нових анестезуючих засобів». Науковий керівник: Павло Михайлюк, доктор хімічних наук, старший науковий співробітник хімічного факультету.
  4. «Підвищення якості та безпеки при проведенні променевої терапії онкологічних захворювань і рентгенодіагностики». Науковий керівник: Олег Безшийко, кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри ядерної фізики фізичного факультету.

Загальний обсяг фінансування конкурсу на 2022 рік становить 150 мільйонів гривень. З урахуванням цієї умови відбірковою комісією було визначено прохідний бар’єр для проєктів-переможців на рівні 91,7 балів.

 

За інформацією науково-дослідної частини КНУ

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024