Новини

 

EGMO підтримує появу вулиці Юлії Здановської у Києві

09.05.2022

 

 

Спільнота Європейської олімпіади з математики для дівчат (EGMO) відгукнулася на ініціативу КНУ імені Тараса Шевченка про перейменування вулиці Ломоносова у Києві на честь Юлії Здановськоїюної української математикині, випускниці механіко-математичного факультету, волонтерки та вчительки, яка загинула від ракетного обстрілу Харкова 3 березня 2022 року, у 21-річному віці.

Голова правління Європейської математичної олімпіади для дівчат Вівіан Кель звернулася з листом до Голови міської ради Києва Віталія Кличка з підтримкою перейменування.

 

Переклад листа подаємо нижче.

 

 

Шановний Віталію Кличко, Голово Київської міської ради!

Уся спільнота Європейської олімпіади з математики для дівчат (EGMO) висловлює глибокий сум з приводу загибелі в Харкові учасниці EGMO 2016 і срібної медалістки EGMO 2017 Юлії Здановської.

Будучи переможницею різноманітних олімпіад з математики та комп’ютерних наук, вона могла б вибрати будь-який професійний шлях. Але вона любила дітей і математику, тому її мрією було навчати дітей у маленьких містечках і селах, які не мають такої високої якості освіти, як великі міста.

EGMO – це міжнародний математичний конкурс високого рівня, який має на меті стимулювати дівчат відкривати та розвивати свій математичний талант. EGMO підтримує спільне захоплення математикою та європейський і міжнародний обмін. Життєвим кредом Юлії було: ділитися радістю від математики з маленькими дітками.

Рада EGMO підтримує ініціативу Київського національного університету імені Тараса Шевченка перейменувати вулицю Ломоносова у Києві на вулицю Юлії Здановської. Сподіваємося, що вулиця з її іменем змусить людей згадати Юлію як великого математика, а також спонукатиме їх наслідувати кредо Юлії Здановської: ділитися красою та захопленням від математики.

 

З повагою

Вівіан КельГолова правління Європейської математичної олімпіади для дівчат

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024