Новини

 

Укладено угоду про співпрацю між Університетом і компанією SoftServe

03.06.2022

 

Продовження освітньої співпраці між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка й міжнародною ІТ-компанією з українським корінням SoftServe дозволить розробити й апробувати навчальну програму з елементами дуальної освіти для українських студентів.

 

Із огляду на продовження повномасштабних бойових дій в Україні, подія відбулася в дистанційному форматі. Підписантами договору про офіційне партнерство між двома установами виступили ректор КНУ Володимир Бугров і директор партнерської ІТ-компанії Володимир Плакущенко. Навчальну співпрацю організовано за всебічної підтримки Відділу сприяння працевлаштуванню та роботи з випускниками. Виконавцем білатеральної програми від Університету виступатиме факультет комп’ютерних наук та кібернетики.

Під час підписання документів ректор подякував партнерам за довіру до провідного ЗВО України й ті зусилля, яких докладав і докладає колектив SoftServe для розвитку амбітної й талановитої української молоді. Володимир Бугров наголосив на важливості набуття сучасними студентами практичних навичок іще впродовж навчання для подальшої успішної роботи в ІТ-галузі, а також розтлумачив особливості заснування цієї нової програми з елементами дуальної освіти: «В освітніх програмах буде оптимізовано порядок вивчення предметів, оновлено й доповнено навчальні курси. Студенти матимуть можливість працювати із досвідченими менторами SoftServe, відвідувати мотиваційні лекції про роботу в ІТ, поглиблені технічні курси, аби обрати свій напрям у світі модерних технологій. Із третього курсу навчаннястудентів навіть інтегруватимуть до справдешніх реалій роботи в ІТ-галузі: вони працюватимуть у компанії над комерційними проєктами. Тож вихованці факультету комп’ютерних наук та кібернетики пройдуть посилену теоретичну підготовку й одразу ж використовуватимуть на практиці набуті знання. Саме таким бачиться успішний освітній шлях для повоєнного відновлення України!».

Тарас Кицмей, співзасновник і член Ради директорів SoftServe, відзначив і собі: «Робота з підготовки майбутніх талантів для української ІТ-індустрії є стратегічною метою нашої компанії, і ми своїх підходів не змінюємо навіть під час війни. Наш колектив прагне дивитися далеко вперед, тож залюбки готуватимемо молоді таланти сьогодні, щоб підсилювати шанси української ІТ-індустрії стрімко розвиватися в майбутньому».

Науково-педагогічний колектив КНУ імені Тараса Шевченка щиро вітає зусилля керівництва Університету, спрямовані на вдосконалення української вищої освіти, а майбутнім студентам новозаснованої програми з елементами дуальної освіти – бажає цікавого навчання й успішної професійної реалізації!

 

За інформацією Відділу сприяння працевлаштуванню

та роботи з випускниками

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024