Новини

 

Проєкт "Лекторій для юних хіміків" відзначає 5-річчя!

15.06.2022

Цьогоріч освітньому проєкту хімічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка «Лекторій для юних хіміків» виповнилося 5 років!

 

Лекторій розпочав свою стрімку творчо-наукову ходу восени 2017 року і став справжнім марафоном пізнання для учнівської молоді, унікальною можливістю осягнути хімічний світ у всій його красі та логічній довершеності, а також допомогти зрозуміти сутність та перспективи хімічного фаху. Лекторій об'єднав під одним дахом учнів та вчителів середніх та спеціалізованих шкіл, ліцеїв, гімназій і коледжів Києва та області, а до його проведення долучилися ентузіасти різних верств факультетської спільноти: від професорів до молодих науковців і студентів.

Минулий рік поставив перед усіма нові виклики та задачі, необхідність реалізації нових форм освітньої комунікації і спонукав нас трансформувати курс в онлайн-формат, що дозволило долучитись до навчання не тільки мешканцям Києва та області, а й усім бажаючим з будь-якого куточка України та світу, а до кола активних слухачів долучались не тільки школярі, а й батьки, вчителі, колеги.

У програмі Лекторію було все – тематичні лекції з основних розділів хімії та сучасні тренди світової науки, міждисциплінарні наукові розробки і, звичайно ж, кожне заняття супроводжувалось неодмінним для природничників експериментом. Слухачі щотижня ставали учасниками яскравих та пізнавальних дослідів, зазираючи за лаштунки хімічного життя, розкриваючи характери, темпераменти, функціональні обов'язки і перспективи різноманітних атомів та молекул. Такий комплексний підхід сприяв досягненню основної мети – розумінню і засвоєнню школярами найскладніших розділів хімії і, головне, розширенню їх світогляду та виникненню зацікавленості природничими науками та усвідомленню їх фундаментального значення у функціонуванні навколишнього Світу.

Цей навчальний рік поставив ще складніші задачі, але ми пишаємось молоддю, яка навіть у непрості для нашої держави часи гідно тримала освітній фронт і пройшла науковий марафон разом з нами, усвідомила логіку хімії і ці знання, без сумніву, допоможуть молодому поколінню у житті та відбудові країни.

Тож запрошуємо всіх охочих і наступного року долучатись до пізнання природничих наук, адже це – запорука успішного сталого розвитку нашого суспільства.

 

За інформацією хімічного факультету КНУ 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024