Новини

 

Університет відзначив День Конституції плетінням маскувальних сіток для українських військових

28.06.2022

 

У День Конституції, 28 червня, розпочався проєкт «Маскувальні сітки руками КНУ», який зініціювали Молодіжний центр культурно-естетичного виховання, дирекція Студмістечка та відділ по роботі зі студентами.

Долучитися до ініціативи вирішили понад 50 здобувачів освіти та співробітників Університету. Досвідчені інструктори продемонстрували основні тонкощі плетіння та розказали яким чином підібрати матеріали, щоб воїнам було зручно користуватися готовою сіткою. 

Ректор Університету Володимир Бугров, який також взяв участь у плетінні, зауважив: «Сьогодні ми, українці, відчайдушно захищаємо життя, незалежність та цінності, закладені в нашій Конституції, від російського окупанта. У цей день наші особливі слова подяки бойовим захисникам Конституції України – українським воїнам! Ми віримо і підтримуємо ЗСУ, гуртом наполегливо працюємо, адже це наш шлях до наближення Перемоги! А нашим основним завдання є надання будь-якої можливої підтримки українським військовим. Саме тому ми власними руками створюємо сітки для захисту тих, хто на передовій захищає нас».

Проректорка з гуманітарних питань Інна Степанець нагадала, що практику плетіння маскувальних сіток в Університеті започаткував ННІ філології ще у 2014 році. Протягом 8 років студенти, аспіранти та співробітники КНУ підтримували військових та будуть допомагати армії до Перемоги над агресором.

Сьогодні учасники ініціативи максимально швидко впоралися зі своїм завданням та сплели сітку за 3 години.

Проєкт продовжується, тому слідкуйте за анонсами на офіційних ресурсах Університету.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024