Новини

 

Університет Зельоної Гури допоможе у навчанні медиків

19.07.2022

Делегація Київського національного університету імені Тараса Шевченка на чолі з ректором Володимиром Бугровим 18 липня 2022 року відвідала  партнерський університет у Зельоній Гурі (Польща).

Під час одноденного візиту було обговорено подальшу співпрацю між двома закладами, історія якої розпочалася ще у 2017 році, та окреслили можливості їхнього розвитку й поглиблення. Зокрема, сторони домовились про спільне використання навчальних лабораторій Університету в Зельоній Гурі.

Ректор Університету в Зельоній Гурі Войцех Стрижевський розповів«Університет насамперед спробує допомогти у навчанні майбутніх лікарів. Загалом теоретичні заняття будуть онлайн, а практичні – у наших лікарнях».

За словами ректора КНУ Володимира Бугрова, допомога Університету Зельоної Гури неоціненна. «Ковід навчив нас, що можна проводити теоретичні заняття дистанційно. Інша історія з практичними заняттями. Тепер безпекова ситуація не дозволяє проводити їх в аудиторіях. Тому ми звернулися за допомогою до наших партнерів», – наголосив ректор.

Як зазначив проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва UZ Марчін Мругальський, зараз обидва університети роблять основний акцент на студентських питаннях. Проте керівництво обох навчальних закладів сподівається, що з часом ця співпраця вийде й на інші напрями.

«Ми хочемо реалізувати спільні наукові проєкти, продовжувати академічні обміни викладачами і науковцями. За останні 5 років в Університеті Зельоної Гури стажування пройшло 24 співробітники КНУ. Зараз ми хочемо зробити такі обміни тривалішими, зважаючи на воєнні обставини. Також плануємо залучати колег з Київського університету до грантових проєктів, щоб покращити фінансове становище партнерського університету і дати можливість його подальшого розвитку», – зауважив Марчін Мругальський.

Крім офіційних заходів, відбулася зустріч зі студентами з українських університетів, які наразі перебувають у Зельоній Гурі.

Крок за кроком спільно з нашими академічними партнерами КНУ не тільки зберігає високу планку університетської освіти, а й розвиває її. Попри численні спроби рашистів зруйнувати вщент систему української освіти. 

 

 

 

За інформацією Radio INDEX TV

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024