Новини

 

Приймальна комісія: підсумки 13 вересня

13.09.2022

Питання зарахування на навчання до Київського національного університету імені Тараса Шевченка та внесення змін до Правил прийому до КНУ розглянуто під час чергового засідання Приймальної комісії 13 вересня 2022 року.

Засідання розпочав ректор Володимир Бугров, який окреслив перелік ключових питань для розгляду.

За поданням директорів навчально-наукових інститутів та деканів факультетів відбулося зарахування вступників, які на основі повної загальної середньої освіти планують здобувати освітній ступінь бакалавра (магістра медичного спрямування) за кошти фізичних та / або юридичних осіб. Також було зараховано абітурієнтів-контрактників для здобуття освітнього ступеня бакалавра, що вступають на основі дипломів молодшого спеціаліста, фахового молодшого бакалавра та молодшого бакалавра на програми скороченого терміну.

Далі Приймальна комісія розглянула питання внесення змін про правил Прийому до КНУ імені Тараса Шевченка у частині проведення додаткового набору на освітні програми бакалаврського напряму, які мають незаповнені ліцензійні обсяги.

Відповідальний секретар Приймальної комісії Андрій Креневич наголосив на тому, що терміни для проведення додаткового набору обмежуються 1 жовтня. До того ж Порядком прийому для здобуття вищої освіти в 2022 році передбачено, що такий набір можливий лише виключно для забезпечення вакантних місць ліцензійного обсягу денної форми навчання. Його можна здійснювати за результатами розгляду мотиваційних листів, окрім кон'юнктурних спеціальностей (спеціальностей галузей знань 05 «Соціальні та поведінкові науки», 06 «Журналістика», 07 «Управління та адміністрування», 08 «Право», 12 «Інформаційні технології», 22 «Охорона здоров'я», 24 «Сфера обслуговування», 28 «Публічне управління та адміністрування», 29 «Міжнародні відносини», спеціальності 035 «Філологія» (за винятком спеціалізацій з української, кримськотатарської мов та літератур, фольклористики) та спеціальностей, для яких передбачено проведення творчого конкурсу)

Проведення додаткового прийому заяв і документів, вступних випробувань, конкурсного відбору та зарахування на навчання на перший курс на основі повної загальної середньої освіти за кошти фізичних та / або юридичних осіб буде відбуватися у такі строки:

Етапи додаткового набору

Прийом заяв від вступників, які вступають за результатами національного мультипредметного теста та / або мотиваційних листів, а також творчих конкурсів

19 вересня –

24 вересня (до 1600)

Проведення Університетом творчих конкурсів

26 вересня

Надання рекомендацій до зарахування та оприлюднення списку рекомендованих для вступників, які вступають на місця за кошти фізичних та / або юридичних осіб за денною формою здобуття освіти

27 вересня

Виконання вимог для зарахування на навчання за кошти фізичних та / або юридичних осіб

29 вересня (до 1800)

Зарахування вступників на навчання за кошти фізичних та / або юридичних осіб

30 вересня

 

Рішенням Приймальної комісії одноголосно було погоджено внесення змін до Правил прийому та оголошено додатковий набір, який розпочнеться з 19 вересня та триватиме до 30 вересня.

Проректор Андрій Гожик виніс на затвердження Приймальної комісії зміни ліцензійних обсягів за деякими спеціальностями та спеціалізаціями, а також перерозподіл державного замовлення за освітніми програмами магістерського рівня.

Наприкінці засідання ректор Володимир Бугров нагадав присутнім, що у понеділок, 19 вересня, під час чергового засідання Комісії відбудеться переведення на вакантні місця державного замовлення осіб, які мають на це право. Тому він закликав керівників підрозділів підготувати всю необхідну документацію. Ректор побажав усім плідного тижня та якнайшвидшої перемоги над агресором.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024