Новини

 

Засідання Приймальної комісії: підсумки 30 вересня

30.09.2022

Члени Приймальної комісії КНУ імені Тараса Шевченка провели чергове зарахування втупників до Університету на онлайн-засіданні, що відбулося 30 вересня 2022 року.

 

Згідно з порядком денним, за доповідями деканів факультетів та директорів інститутів відбулося:

  • зарахування вступників, рекомендованих до зарахування на навчання для здобуття освітнього ступеня бакалавра (магістра медичного спрямування) за квотою-2 на основі повної загальної середньої освіти за кошти фізичних та/або юридичних осіб;
  • зарахування вступників (додатковий набір), рекомендованих до зарахування для здобуття освітнього ступеня бакалавра (магістра медичного спрямування) на основі повної загальної середньої освіти за кошти фізичних та/або юридичних осіб на денну форму навчання.

Відповідальний секретар Приймальної комісії Андрій Креневич доручив представникам навчальних підрозділів провести аналіз якості додаткових наборів для навчання за кошти фізичних і юридичних осіб.

За доповіддю проректорки з наукової роботи Ганни Толстанової члени Приймальної комісії провели зарахування вступників, рекомендованих до зарахування на навчання до аспірантури/ад’юнктури за державним замовленням, за кошти фізичних та/або юридичних осіб.

У своїй доповіді Ганна Миколаївна зосередила увагу на найважливіших статистичних показниках цьогорічного вступу до аспірантури / ад’юнктури:

  • 80% вступників – випускники КНУ, переважно – магістри, що здобули дипломи з відзнакою;
  • частка тих, хто мав при вступі додаткові бали за активну наукову діяльність, – зросла;
  • частка державного замовлення для підготовки наукових на науково-педагогічних кадрів в аспірантурі Університету від загального обсягу державного замовлення серед ЗВО, підпорядкованих МОН України: міжнародні відносини – 22,5%; журналістика – 18,2%; природничі науки – 16,3%;
  • оголошений прийом до аспірантури КНУ здійснювався на 40 спеціальностей, 15 галузей знань, 45 освітньо-наукових програм підготовки докторів філософії;
  • за поданнями навчальних підрозділів – контингент наукових керівників має зареєстровані профілі в Google Scholar (98%), Orcid (80%); загалом – 183 доктори наук і 44 кандидати наук.

Таким чином, на навчання до аспірантури КНУ у 2022 році зараховано 268 осіб: 125 на бюдженту форму навчання, 143 – на контрактну та 4 ад'юнкти. Ганна Миколаївна також повідомила, що 6 жовтня відбудеться урочиста посвята в аспіранти. Володимир Бугров зауважив, що Аспірант КНУ: Info day – точка зустрічі для вирішення всіх організаційних і супутніх питань, тож закликав і працівників Університету, і аспірантів долучатися до цієї події.

Наприкінці засідання Володимир Анатолійович подякував усім причетним до проведення Вступної кампанії-2022: «Ми з вами зробили величезну роботу, щиро дякую всім працівникам і працівницям Університету, які зробили все можливе й неможливе, щоб Вступна кампанія відбулася. Це і є та корпоративна відповідальність і солідарність, яка, попри всі виклики, дозволяє триматися цілого й показувати чудовий результат!».

Також ректор привітав освітян Університету з прийдешнім професійним святом: «Нехай воно буде мирним. Щира вдячність Збройним силам України за те, що можемо виконувати свою роботу!».

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024