Новини

 

ВООЗ передала Університету повністю укомплектовані тактичні медичні рюкзаки

07.10.2022

Всесвітня організація охорони здоров’я передала Університетській клініці КНУ імені Тараса Шевченка тактичні медичні рюкзаки та набори для надання невідкладної допомоги при травмах.

Приймаючи обладнання, ректор КНУ Володимир Бугров зауважив: «Така благодійна донація вагома для університетської громади. Після повномасштабного вторгнення перед Університетом постали нові виклики, на які доводиться швидко реагувати, адже це безпека життя співробітників і студентів. Завдяки спільним зусиллям університетських фахівців та представників громадських організацій в університеті вже проводяться тренінги з надання домедичної допомоги. А дякуючи ВООЗ, матимемо належне матеріальне забезпечення».

Опануванням навичок надання домедичної допомоги в Шевченковому університеті опікується проректорка з науково-педагогічної роботи (зв’язки з громадськістю) Олена Дображанська. За її словами, знати як урятувати людину до приїзду швидкої та вміти виконати невідкладні медичні дії на місці пригоди повинен кожен, особливо в умовах війни.

«Ці рюкзаки, передані нам ВООЗ, укомплектовані рятівними ліками, обладнанням для лікування травм, витратними матеріалами та іншими видами медичних товарів, аби в разі необхідності можна було надати медичні послуги на первинному, догоспітальному та госпітальному рівнях під час надзвичайних ситуацій спричинених зокрема й військовою агресією рф», – зауважив Богдан Бацак, заступник директора з питань розвитку та інновацій Університетської клініки.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024