Новини

 

Про додаткові заходи із забезпечення освітнього процесу у 1 семестрі 2022/2023 навчального року

31.10.2022

 

 

 

У зв’язку із терористичними діями злочинних російської армії і російської влади в усіх регіонах країни постійно відбуваються аварійні відключення електроенергії, що, з врахуванням не менш регулярних повітряних тривог, практично унеможливлює проведення планових заходів освітнього процесу згідно із затвердженими розкладами.

У зв’язку із викладеним, керуючись частиною третьою статті 2 Закону України «Про вищу освіту», Законами України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану», «Про внесення змін до деяких законів України щодо державних гарантій в умовах воєнного стану, надзвичайної ситуації або надзвичайного стану», «Про затвердження Указу Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні»» і Статутом Університету, з метою забезпечення досягнення здобувачами навчальних цілей освітніх програм при мінімізації ризиків для життя і здоров’я всіх учасників освітнього процесу Університету прийнято рішення (Розпорядження ректора №89 від 31.10.2022 року):

1. Науково-педагогічним працівникам, які забезпечують освітні компоненти освітніх програм університету всіх рівнів вищої і фахової передвищої освіти:

- розмішувати для асинхронного доступу здобувачів або розсилати здобувачам освіти додаткові навчальні і навчально-методичні матеріали, які сприятимуть опануванню здобувачами запланованих результатів навчання за відсутності можливості підключення до занять: конспекти лекцій, презентації, записи лекцій;

- визначити зручні засоби і канали синхронної і асинхронної комунікації для консультування здобувачів.

2. Завідувачам кафедр, за участі гарантів освітніх програм, забезпечити моніторинг забезпеченості здобувачів навчальними матеріалами за кожним освітнім компонентом.

3. Деканам факультетам і директорам інститутів надати необхідну організаційну і методичну допомогу завідувачам кафедр, гарантам освітніх програм, всім науково-педагогічним працівникам щодо запровадження для забезпечення якості освітнього процесу додаткових заходів синхронної і асинхронної взаємодії із студентами.

4. Заборонити проведення будь-яких видів синхронної взаємодії викладачів із здобувачами під час повітряних тривог та під час дії комендантської години.

5. Встановити що сукупна тривалість навчальних занять і консультацій упродовж доби для науково-педагогічних працівників не може перевищувати 8 астрономічних годин (при збереженні тривалості робочого часу упродовж тижня).

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024