Новини

 

Пошкоджені вітражі КНУ готують до фахової експертизи

10.01.2023

У КНУ імені Тараса Шевченка створили комісію з обстеження об’єктів культури, пошкоджених та знищених російським ракетним обстрілом 31 грудня 2022 р. Вона займатиметься організацією та сприянням проведенню фахової експертизи пошкоджених вітражів з Виставкового кампусу Університету.

 

У  переддень Нового року, 31 грудня 2022, держава-терорист росія в черговий раз здійснила ракетну атаку Києва. Значних руйнувань зазнали модерністські комплекси ННЦ «Інституту біології та медицини» (унікальні вітражі 1986 року створення за авторства видатної української художниці Лариси Міщенко) та декоративні скляні панно, що були прикрасою Географічного факультету.

З метою обстеження та подальшого планування відновлення об’єктів культури Університетом створено комісію, яка до 01 лютого проведе моніторинг стану об’єктів культури в приміщеннях Університету, що постраждали від ракетних обстрілів; організує та сприятиме проведенню фахової експертизи пошкоджених об’єктів культури Національним науково-дослідним реставраційним центром України; залежно від встановленої історичної та художньої цінності пошкоджених / знищених пам'яток культури надасть рекомендації щодо реставрації / відтворення ушкоджених об’єктів та залучення організацій і ресурсів для такої відбудови.

Комісію очолила проректорка з науково-педагогічної роботи (зв’язки з громадськістю) Олена ДОБРЖАНСЬКА.

Члени комісії:

  • Сергій ВИЖВА, директор ННІ «Інститут геології»;
  • Сергій ЗАПОТОЦЬКИЙ, декан географічного факультету;
  • Людмила ОСТАПЧЕНКО, директор ННЦ «Інститут біології та медицини»;
  • Ірина САЛЕНКО, начальник юридичного відділу;
  • Кирило ТРЕТЯК, к.і.н., доцент кафедри археології та музеєзнавства історичного факультету.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024