Новини

 

Університет отримає допомогу в межах грантової підтримки Twinning Initiative

29.03.2023

Единбурзький університет отримав грант на підтримку наукового партнерства з КНУ імені Тараса Шевченка.

29 березня, у день першої річниці заснування Ініціативи побратимства вищих навчальних закладів Великобританії та України (Twinning Program), оголошено переможців грантової підтримки.

Об'єднання університетів Великобританії надало майже 200 тисяч фунтів стерлінгів на дослідження, які проводитимуться в рамках Ініціативи.

Фінансування грантової схеми Ініціативи побратимства університетів Великобританії та України було надано ЗВО Великобританії від імені UK Research and Innovation (UKRI), що дозволить установам зберегти свою відданість підтримці українських партнерів.

Единбурзький університет отримав максимальну доступну суму фінансування – 199 270,62 фунтів стерлінгів, які будуть використані для створення низки спільних дослідницьких лабораторій з КНУ.

Лабораторії підтримуватимуть дослідження в обох університетах і допоможуть науковцям Шевченкового університету подолати труднощі, з якими вони зіткнулися через повномасштабне вторгнення рф в Україну.

«Цей грант допоможе нам профінансувати багато проєктів, які ми плануємо у рамках нашого партнерства. На даний момент ми досягли значних результатів у розбудові конкретного та багаторівневого партнерства за дуже короткий час. Величезна подяка всім. Ми з нетерпінням чекаємо на продовження співпраці та спільної роботи протягом наступних місяців», – наголосив доктор Кріс Йоманс, директор відділу міжнародних відносин Единбурзького університету.

З моменту приєднання до Ініціативи у квітні 2022 року КНУ імені Тараса Шевченка та Единбурзький університет працюють над зміцненням дослідницьких і освітніх зв’язків у низці сфер, включаючи гостьові лекції та академічні візити.

П’ятеро студентів КНУ наразі перебувають на хімічному факультеті Единбурзького університету, де проводять дослідження для своїх магістерських робіт.

Минулого року студенти та співробітники КНУ отримали фінансування для участі в двотижневій Літній школі Una Europa One Health.

Діяльність у рамках партнерства також включає можливості цифрового навчання: проведення спільних онлайн-лекцій та семінарів, доступ до бібліотечних ресурсів.

Нещодавно відбувся воркшоп «Відродження міст після криз», який дозволив студентам з обох країн працювати разом, щоб проаналізувати конкретний контекст і відповісти на запитання про те, як відновити міста після війни.

 

За інформацією University of Edinburgh

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024