Новини

 

В Університеті привітали наукових працівників

19.05.2023

День розвитку наукової кар’єри відбувся у КНУ імені Тараса Шевченка напередодні святкування Дня науки, який відзначається в Україні щороку в третю суботу травня. 

 

Метою свята є вшанування наукових традицій, досягнень учених, якими ми справедливо пишаємося і на яких покладаємо великі сподівання, сказала, відкриваючи тематичну конференцію, проректорка з наукової роботи Ганна Толстанова. Адже саме за науковими досягненнями Шевченків університет знають і розпізнають в Україні та світі, його дослідники є повноважними амбасадорами закладу, наголосила проректорка.

«Наукові дослідження в умовах воєнного часу є свідченням того, що країна жива», – узагальнив роль вітчизняної науки ректор КНУ Володимир Бугров у вітальному слові до гостей і учасників заходу.

За словами ректора, праця науковців має стати цеглинкою у забезпечення Перемоги. Після завершення війни «вікно можливостей» для відновлення та розбудови України буде коротким, і вже зараз потрібно готуватися до того, як ефективно використати цей дорогоцінний час. Зокрема, за освітніми програмами, розробленими для вирішення проблем реінтеграції окупованих територій, та освітніми програмами щодо євроінтеграційної політики для публічних управлінців Університет здійснюватиме підготовку кваліфікованих фахівців у відповідних сферах.

«Наука, освіта, дослідження – це наша зброя», – підсумував Володимир Бугров.

Урочистою частиною святкування Дня розвитку наукової кар’єри стало вручення відзнак аспірантам і молодим ученим за досягнення в науці та її популяризацію. Також грамотами нагороджені науковці й працівники КНУ за внесок у наукові дослідження і забезпечення роботи науково-дослідної частини КНУ.

Науково-практичну частину конференції відкрила доповідь ректора Університету, яку він присвятив ролі молодого вченого в стратегії розвитку КНУ. Наука – це творення ідей, а наукові дослідження і відкриття покликані пришвидшити якісні зміни в житті суспільства. Ректор побажав науковцям невтомності у пошуку та примноженні результатів інновацій.

«Дослідження та популяризація науки – це дві великі дороги, і я бажаю вам успішно їх торувати», – звернувся Володимир Бугров до науково-педагогічних працівників.

Лейтмотивом цьогорічного Дня розвитку наукової кар’єри стали ключові для сучасного науковця питання підготовки інноваційних, якісних наукових проєктів, особливості їх належного представлення та тонкощі доцільної публікації результатів.

 

Щиро вітаємо науковців-шевченківців із професійним святом – Днем науки! Бажаємо вам відкриттів та звершень!

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024