Новини

 

KNU Expo International – популяризація університетської освіти за кордоном

15.08.2023

Київський національний університет імені Тараса Шевченка розширює формат традиційної KNU Expo – проведено освітню онлайн-виставку для іноземних студентів KNU Expo International.

 

До заходу долучилися понад 100 учасників: представники дипломатичних установ; партнерських організацій, які надають додаткові освітні послуги; потенційні вступники з різних країн та випускники бакалаврату нашого Університету.

Освітня виставка розпочалася з доповіді проректорки з міжнародного співробітництва Ксенії Смирнової, яка представила стратегію інтернаціоналізації освіти в Університеті. Ксенія Володимирівна наголосила на освітніх можливостях, які Університет надає іноземцям, зокрема й ширшої європейської освіти завдяки участі КНУ в низці консорціумів та альянсів. 

Олена Шаповалова, директорка Українського державного центру міжнародної освіти, зосередилася на викликах, які постали перед українською освітою у час повномасштабного вторгнення рф: це й питання очного чи онлайн-навчання; візової підтримки для тих, хто прибуває в Україну; якості освіти тощо.

У виступах представників дипломатичних установ – випускників Шевченкового університету – звучали теплі слова спогадів про час навчання в Україні та КНУ, слова на підтримку університетської освіти та її важливості для молоді тих країн, які вони представляють: Надзвичайний і Повноважний Посол Палестини в Україні Гашем Хасан Даджані, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Тунісі Анатолій Хоманець, Почесний консул Посольства України в Кенії Олексій Сєрков

Друга частина освітньої виставки була присвячена представленню популярних серед студентів-іноземців освітніх програм із різних факультетів та інститутів, координатором якої став керівник Офісу по роботі з іноземними студентами Сергій Фокін.

Підсумував освітню виставку провідний фахівець Офісу Сергій Ратич, представивши алгоритм дистанційного та очного вступу іноземців, особливості оформлення документів, отримання посвідки на тимчасове проживання та нострифікацію документів про освіту. 

Учасники KNU Expo International могли ознайомитися із відеозверненням чинних студентів, які попри воєнні загрози, залишаються навчатися і підтримувати Україну. 

Сподіваємося, що такий формат освітньої виставки стане важливою частиною популяризації освіти КНУ імені Тараса Шевченка за кордоном.

 

За інформацією Офісу по роботі з іноземними студентами

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024