Новини

 

Університет співпрацюватиме з Офісом Ради Європи в Україні

29.08.2023

Підписання Меморандуму про співпрацю між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Офісом Ради Європи в Україні в рамках проєкту «HELP (Освіта в галузі прав людини для юристів) для України, в тому числі під час війни» відбулося на зустрічі ректора КНУ Володимира Бугрова з в.о. голови Ради Європи в Україні Оленою Литвиненко 29 серпня 2023 року в онлайн-форматі.

Окрім керівників обох організацій у Києві й Страсбурзі також були присутні проректорка з міжнародного співробітництва Ксенія Смирнова, директорка ННІ права КНУ Оксана Васильченко та її заступник Євген Герасименко, доцентка ННІ міжнародних відносин КНУ та експертка Ради Європи Алла Федорова, координаторка проєкту «HELP» Ольга Костенко, менеджерка проєкту «HELP» Галина Смірнова та представник київського офісу проєкту «HELP» Володимир Боряк.

Упродовж зустрічі сторони обговорили багаторічну співпрацю Університету з Радою Європи.

«Рада Європи є одним із головних наших партнерів у реалізації міжнародної співпраці. Сьогодні ми маємо можливість зробити наступний крок, підписавши Меморандум і зафіксувавши на папері все те, що було зроблено до цього часу», – зауважив ректор КНУ Володимир Бугров.

Про подальшу співпрацю говорила і в. о. голови Ради Європи в Україні Олена Литвиненко. Вона зазначила, що офіс Ради Європи в Україні має позитивну та успішну історію співпраці з Університетом у різних напрямах. Зокрема, у поширенні інформації про Європейську соціальну хартію, впровадженні європейських прав людини, питаннях захисту прав переселенців. «Цей меморандум відкриває можливості співпраці й за іншими напрямами та проєктами, які наразі реалізуються під егідою Ради Європи. Нині в Україні формуються нові стандарти, які є унікальними для багатьох інших країн-членів Ради Європи. А цей Меморандум є можливістю поширювати український досвід», – наголосила Олена Литвиненко.

Проректорка з міжнародного співробітництва Ксенія Смирнова назвала сьогоднішнє підписання Меморандуму новою сходинкою у співпраці за проєктом «HELP». Адже в Університеті вже протягом певного часу відбувається впровадження курсів від «HELP» в освітній процес, а деякі наші викладачі є його тренерами.

Детальніше про проєкт «HELP» розповіла його координаторка Ольга Костенко. За її словами, він спрямований на підвищення кваліфікації нинішніх/майбутніх юристів в Україні для ефективного застосування ними європейських стандартів у галузі прав людини, зокрема й під час війни. Наразі користувачі можуть пройти 45 курсів підвищення кваліфікації. Україна є четвертою, серед європейських країн за кількістю слухачів. Цьогоріч команда проєкту планує провести конкурс серед студентів. Ті, хто пройдуть найбільшу кількість навчальних курсів і отримають позитивні результати, матимуть змогу відвідати Раду Європи.

«Інститут права КНУ імені Тараса Шевченка займає третє місце в Україні серед навчальних закладів, що готують спеціалістів у галузі права, тож ми надзвичайно зацікавлені у співпраці з проєктом «HELP» та Офісом Ради Європи в Україні загалом», – зазначила директорка ННІ права Оксана Васильченко.

Сторони домовилися про зустріч в очному режимі в Києві для подальшого обговорення стратегії співпраці.

 

Фото: Центру комунікацій та Офісу ради Європи в Україні

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024