Новини

 

Проректори з міжнародного співробітництва об’єдналися

15.09.2023

 

За ініціативи Київського національного університету імені Тараса Шевченка 14 вересня 2023 року відбулося перше робоче засідання Ради проректорів із міжнародного співробітництва.

 

Шевченків Університет представила проректорка з науково-педагогічної роботи (міжнародне співробітництво) Ксенія Смирнова. Наша колега також головувала на засіданні проректорів, відповідальних за міжнародну діяльність.

«Незважаючи на військову агресію, ЗВО України продовжують забезпечувати освітній процес та працювати у сфері освітньої дипломатії для збереження української ідентичності та поширення інформації про Україну на міжнародній арені», – зазначила Ксенія Смирнова.

Зустріч відбулася в гібридному форматі, що дало можливість долучитися представникам майже 70 закладів вищої освіти з усіх куточків України.

Учасники активно підтримали ініціативу створення Ради проректорів із міжнародного співробітництва під егідою Громадської організації «Спілка ректорів закладів вищої освіти України». Робота новоствореного підрозділу буде спрямована на вирішення спільних проблем розвитку міжнародної діяльності в українських освітніх установах:

  • організація академічної мобільності;
  • проєктна діяльність;
  • участь у грантах та міжнародних проєктах;
  • прийом на навчання іноземних громадян;
  • підвищення кваліфікації (стажування) тощо. 

Були обговорені актуальні питання й виклики інтернаціоналізації вищої освіти і роль Ради проректорів у цих процесах.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024