Новини

 

Зустріч керівництва Університету з очільниками структурних підрозділів: підсумки 25 вересня

25.09.2023

Забезпечення освітньо-наукової діяльності Університету обговорили на черговій зустрічі керівництва КНУ з очільниками структурних підрозділів, що відбулася в онлайн-форматі 25 вересня 2023 року.

 

Ректор Володимир Бугров розпочав нараду з важливих повідомлень:

  • відбулася підсумкова зустріч щодо опитування працівників закладів освіти України в межах аудиту ефективності програми «Пряма бюджетна підтримка Уряду США для забезпечення життєво важливих потреб населення України в умовах війни», який здійснювався Рахунковою палатою у співпраці з Офісом Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Центром досконалого аудиту (САЕ) Офісу урядової підзвітності США (GAO). На тижні Рахункова палата працюватиме з результатами опитування, Університет всіляко сприятиме цій діяльності;
  • керівники навчальних підрозділів мають упродовж тижня завершити звірки контингенту студентів;
  • згідно з нормативними документами, військовослужбовці строкової служби не можуть бути зараховані на денну форму навчання.

Також ректор оголосив, що відповідно до Закону №3258, День захисників і захисниць України буде 1 жовтня (замість 14). Також на 1-ше жовтня припадає цьогоріч День працівників освіти (традиційно відзначають у першу неділю жовтня).

Проректор з науково-педагогічної роботи Андрій Гожик наголосив, що впродовж місяця має бути завершено процедури з відрахування за невиконання навчального плану, а підрозділи мають входити в наступний квартал з правильними показниками контингенту. Також проректор повідомив, що 28 вересня відбудеться апробаційне проведення ЄДКІ за спеціальностями «Право» та «Міжнародне право» для магістрів. Відповідальні за технічне забезпечення мають пройти відповідний інструктаж.

Голова Вченої ради Університету Леонід Губерський анонсував проведення чергового засідання Вченої ради 2 жовтня 2023 року.

Проректорка з наукової роботи Ганна Толстанова повідомила, що 22 вересня 2023 року розпочався Конкурс проєктів фундаментальних наукових досліджень, прикладних наукових досліджень та науково-технічних (експериментальних) розробок молодих учених, оголошений наказом Міністерства освіти і науки України від 21.09.2023 № 1143. Ганна Миколаївна закликала наукову спільноту КНУ максимально мобілізувати сили, щоб долучитися до конкурсу та показати гідний Університету результат. Також проректорка наголосила, що затвердження рейтингового списку вступників, рекомендованих до зарахування в аспірантуру КНУ відбудеться у середу 27 вересня, будь-яка інформація, оголошена до цієї дати, є неофіційною.

Також присутні заслухали керівника військово-мобілізаційного підрозділу Олександра Корчака про постановку на військовий облік студентів-першокурсників та нових працівників Університету. Пан Олександр повідомив, що у зв’язку з новими вимогами процес видачі довідок форми 20 уповільнився. Проте є розроблений алгоритм, який цього тижня спробують відпрацювати спільно з Географічним, Історичним, Механіко-математичним факультетами та Факультетом комп’ютерних наук та кібернетики.

Відповідальна секретарка Приймальної комісії КНУ Ольга Кобан наголосила, що затвердження рейтингового списку вступників, рекомендованих до зарахування на бакалаврат та магістратуру за донабором відбудеться у середу 27 вересня, будь-яка інформація, оголошена до цієї дати, є неофіційною.

Наприкінці зустрічі ректор вкотре наголосив на питанні використання корпоративної пошти як єдиноможливої у внутрішньоуніверситетській комунікації. Також Володимир Анатолійович привітав іменинників вересня: Олену Добржанську, проректорку з комунікацій; Інну Степанець, проректорку з гуманітарних питань; Оксану Безущак, пані декана Механіко-математичного факультету та Андрія Пижика, директора Навчально-методичного центру. Ректор побажав того, чого всі всім бажають, – Перемоги й мирної, успішної України!

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024