Новини

 

Посол Туреччини в Україні пан Ягмур Ахмет Гюльдере зробив прощальний візит до Шевченкового університету

27.09.2023

Підсумки співпраці обговорювали під час зустрічі Надзвичайного і Повноважного Посла Турецької Республіки в Україні Ягмура Ахмета Гюльдере з ректором КНУ імені Тараса Шевченка Володимиром Бугровим, що відбулася в Головному корпусі Університету 27 вересня 2023 року. У жовтні завершується каденція пана Ягмура на посаді Посла. Великий Друг Університету прийшов сказати «До побачення!».

 

У зустрічі взяли участь: Третій Секретар Посольства Гюльшах Акай, представниця відділу освіти посольства Ельвіна Халілова, т.в.о. директора Інституту Юнуса Емре Імран Іпек, заступниця начальника відділу міжнародних зав’язків КНУ Надія Серьогіна, заступниця директора ННІ філології Ганна Звонко, в.о. завідувача кафедри тюркології ННІ філології Ганна Спотар-Аяр.

Ректор КНУ Володимир Бугров привітав високоповажного гостя: «Маємо надію, що за час роботи в Україні Шевченків університет став для пана Посла рідним, і, повернувшись до Туреччини, він його пам’ятатиме. Хочу запевнити, що й ми триматимемо в серці години нашого спілкування й допомогу та підтримку в найскладніші часи. Посольство Туреччини завжди було партнером Університету, відображаючи волю турецького народу в дружбі з Україною. Ми щиро вдячні за це!».

Надзвичайний та Повноважний Посол Ягмур Ахмет Гюльдере подякував ректору за високу оцінку його діяльності й зауважив, що свою любов до Університету зокрема й до України в цілому він транслюватиме після повернення в Туреччину. «Я бачив умови, за яких доводиться працювати вашим студентам. Я бачив дітей в Бучі, Ірпені, Бородянці, які попри все співають українські пісні. Не буде таких перешкод, з якими не впорається це покоління. Війна має справедливо закінчитися. У нас багато роботи попереду. Українці, які володітимуть турецькою мовою, будуть затребувані. Наша співпраця з Університетом повинна тільки зміцнюватися. Ми сусіди й завжди матимемо потребу один в одному. Тож продовжуватиму працювати для України», запевнив Посол.

Наприкінці зустрічі ректор вручив Надзвичайному та Повноважному Послу Ягмуру Ахмету Гюльдере Подяку Київського національного університету імені Тараса Шевченка в знак визнання його виняткової відданості розвитку культурних та освітніх відносин між Україною та Республікою Туреччина, а також за його визначний внесок у відбудову корпусів Київського національного університету імені Тараса Шевченка, зруйнованих внаслідок російсько-української війни.

За час перебування на посаді Посла пан Ягмур Ахмет Гюльдере неодноразово відвідував Турецький центр інформації та досліджень ННІ філології. Тож і наприкінці каденції він зустрівся зі студентами й викладачами Інститут. Пан посол подарував Турецькому центру інформації та досліджень книги й подякував здобувачам освіти, що опановують на професійному рівні турецьку мову. «Переконаний, що ви знайдете свій кар'єрний шлях та продовжите розвивати різносторонні контакти турецького й українського народів, підкреслив Ягмур Ахмет Гюльдере. Україну та Туреччину чекає блискуче майбутнє, а співпраця між нашими державами повинна розвиватися ще інтенсивніше».

Майбутні тюркологи, своєю чергою, висловили глибоку вдячність за підтримку і діяльність, яку провадив пан Посол у такий непростий для нашої країни й спільноти час.

Фото: Сергій Терещенко, відділ зв'язків з громадськістю імені Володимира Мукана ННІФ КНУ

Центр комунікацій 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024