Новини

 

Ветерани КНУ вшанували героїв-шевченківців

29.09.2023

 

 

Рада ветеранів КНУ імені Тараса Шевченка ініціювала мітинг-реквієм з нагоди Дня ветерана й напередодні Дня захисників і захисниць України, які відзначаються 1 жовтня. Представники університетської громади традиційно зібралися в Ботанічному саду ім. академіка О. В. Фоміна біля скульптури-символу «Навала», щоб вшанувати пам'ять полеглих борців за свободу. 

 

 

Заступник голови Ради ветеранів В’ячеслав Мордвінцев зазначив, що скульптуру встановлено на честь студентів і викладачів Київського національного університету імені Тараса Шевченка, які загинули в 1941 році, захищаючи Київ. «У ХХІ столітті російська навала принесла смерть і руйнування на українську землю. Непоправних втрат зазнає й родина Шевченкового університету, – сказав В’ячеслав Мордвінцев. – Тож хвилиною мовчання вшануймо подвиг студентів і викладачів, які загинули, обороняючи Київ у 1941 році, та героїв російсько-української війни, які віддали своє життя за суверенітет і територіальну цілісність України». 

Після хвилини мовчання та покладання квітів журналістка Центру комунікацій КНУ, кураторка проєкту Віртуальний меморіал полеглих шевченківців «Герої не вмирають…» Тетяна Василик зауважила: «За свободу України, за наше право жити, сповідуючи європейські цінності у демократичній, успішній країні, віддали життя багато представників Шевченкового університету. Наш обв'язок – зберегти пам'ять про кожного з них, щоб вписати в історію імена тих студентів, викладачів, співробітників, випускників, які виборювали свободу України. Відвідуйте сторінку Віртуального меморіалу на університетському сайті та залишайте спогади про тих, кого навчали, з ким працювали, у кого навчалися».

 

Секретар Ради ветеранів Вікторія Недзельська відзначила: «Самовіддана праця та активна громадянська позиція університетської спільноти завжди була та є добрим прикладом для наслідування. Світла пам'ять загиблим! Слава живим героям, які нині зі зброєю в руках захищають кордони України!» 

Завершився захід екскурсією науковою частиною Ботанічного саду.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024