Новини

 

Університет продовжує навчання з домедичної допомоги

08.11.2023

Чергова серія тренінгів з домедичної допомоги для студентів та працівників Університету стартувала 7 листопада у Головному навчальному корпусі КНУ.

Цього разу тренінги відбуваються у співпраці з Департаментом молоді та спорту міста Києва та Громадською організацією ALPHA SELF DEFENSE (ASD).

«Перебуваючи у воєнному стані вже понад 1,5 року, ми чудово розуміємо, що перша домедична допомога – це важливі вміння й навички, потрібні всім нам. В Університеті працює і навчається велика кількість людей, тож наявність осіб, які в екстрених ситуаціях зможуть зберегти спокій і забезпечити порятунок постраждалих, є неймовірно важливою. Дякую нашим партнерам за допомогу у навчанні й всім тим, хто долучається до подібних тренувань», – зазначила проректорка зі зв’язків з громадськістю Олена Добржанська на початку заходу.

На перше заняття «Тактична медицина: вивчення основ надання медичної допомоги та технік реанімації» зібралося близько 50 осіб.

Тренінг розпочався з теоретичної підготовки, під час якої інструктор ASD Костянтин ознайомив учасників з етапами надання допомоги в зонах небезпеки. Далі всі мали змогу на власному досвіді навчитися тампонувати рани, накладати турнікети, бинти й бандажі, а також випробували на собі різні способи евакуації поранених. Навчання здійснювалося за алгоритмом MARCH, який є дороговказом для медичного персоналу та для військових, які перебувають у зоні бойових дій. Він містить основні послідовні пункти надання допомоги, серед яких: зупинка кровотечі, що загрожує життю; забезпечення прохідності дихальних шляхів; закриття всіх відкритих ран грудної клітки; повний огляд пораненого, зупинка кровотеч, діагностика шоку; виявлення травм голови та запобігання переохолоджень.

Учасники тренінгу засвідчили, що здобуті знання, вміння та навички можуть стати у пригоді не лише у бойових умовах, але й при побутових травмах, коли може виникнути потреба надати першу домедичну допомогу самому собі. Вони закликали колег долучатися до участі в подібних тренуваннях.

Як зазначили організатори, заняття продовжаться, адже набути навичок з домедичної допомоги та тактико-спеціальної підготовки виявили бажання вже понад 120 осіб.

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024